Križevački učenici glazbe među najboljima u zemlji

Mali_glazbeni_sastavi.gifUčenici Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca na 43. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – konkurencija malih sastava, održanom od 8. do 10. prosinca u Samoboru postigli su značajne uspjehe. Na manifestaciji u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Zavoda za školstvo i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga nastupilo je 400 učenika iz 32 glazbene škole, natječući se u konkurenciji dua, trija, kvarteta i komornih sastava od 5 do 12 članova.


Kako nas je izvijestila ravnateljica škole, prof. Branka Špoljar, mladi su križevački glazbenici nastupili u tri discipline te postigli sljedeće rezultate: u konkurenciji glasovirskih dua diplome su dobili učenici Marije Belani, Eduard Petranović i Anton Lumezi, osvojivši 87,80 bodova te Paula Ruklin i Petra Stančić s 89,60 bodova.

Nastavnica Lea Marković Tomak pripremila je Martinu Marković i Sašu Vidaković, koje su za svojih 94,40 bodova osvojile III. nagradu, te također dobitnike III. nagrade Luku Radičeka i Tomislava Tenodija, s postignutih 94,96 bodova.

Gitarski trio u sastavu Valnea Cigler, Emina Trivanović i Marko Fureš dobio je I. nagradu uz ocjenu od 98,48 bodova. Njihov nastavnik je Xhevdet Sahatxhija.
Komorni_sastav_tambura.JPG
Prva nagrada, kao prvoplasiranom u kategoriji, uz čast nastupanja na svečanom završnom koncertu pripala je komornom sastavu tambura koji čine Marko Bertić, Mateja Hrlec, Ivana Kušec, Mateja Hanžić, Ana Acić, Mateja Levanić, Maja Majdak, Ana Fortuna, Krešimir Španić i Filip Špoljar, a pod ravnanjem Stjepana Fortune.
Tamburaši komornjaci postigli su 98,10 bodova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.