Aukcija slika za obnovu župne crkve

Vruca_aukcija_za_crkvu.JPGNiti  sparina, niti mali broj kupaca u subotu navečer u Galeriji caffe bara Bull 23, na prvom katu Staroga javora nisu znatnije omeli dobrotvornu aukciju umjetničkih slika koje su darovali slikari iz Križevaca, Varaždina, Vukovara i Zagreba, sudionici Likovne kolonije  tijekom protekloga Spravišča. Dvadesetak je slika u gotovo trosatnoj priredbi prodano za ukupno 36200 kuna, što će itekako dobro doći za obnovu župne crkve Majke Božje Koruške i svetog Marka Križevčanina.

Najviši iznos, od 5100 kuna, doseglo je ulje na platnu s panoramom Križevaca, naslikanom s vidikovca kod Lovačkoga doma, djelo varaždinskog slikara Miljenka Cafuka. Sliku je uz nekoliko ostalih kupio križevački poduzetnik Josip Šamuga. Na aukciji, koju je vodio novinar Ottone Novosel, našla se i torta u obliku  župne crkve Majke Božje Koruške i sv. Marka Križevčanina, umjetničko djelo gospođe Marije Mrazović. Tortu je iz svoga džepa s 1000 kuna, platio gradonačelnik Branko Hrg i njome počastio sve  posjetitelje.
Skulptura_kolac.JPGUmjetnike i njihove radove predstavila je u ime Udruge Križevački likovni krug Boba Csik, jedna od organizatorica i sudionica likovne kolonije. Na povijest crkve u Koruškoj podsjetio je istraživač i publicist Vladimir Palošika, čija je kćerka Valentina zajedno s majkom Šteficom pripremila
knjižicu u povodu 100. obljetnice blaženstva Marka Križevčanina.
Knjižicu je župnik Krešimir Žinić darovao svim posjetiteljima. Za
glazbeni ugođaj pobrinula se mlada profesorica gitare Tamara Perc.  

Župnik
Žinić ujedno je pozvao nazočne na središnje misno slavlje koje će se 2.
srpnja održati povodom desete godišnjice proglašenja Marka svetim.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.