[FOTO] Tamburaška simfonija ugrijala Križevce

Kulturni događaj sezone, koncert za pamćenje, virtuozi na tamburici, križevački nastup poput bečkog novogodišnjeg koncerta – to su komentari posjetitelja godišnjeg koncerta Gradskog tamburaškog orkestra Križevci koji se održao sinoć u prepunoj dvorani Hrvatskoga doma. Reakcije publike potvrdio je i maestro Zdravko Šljivac koji je nagrađivane križevačke tamburaše pratio iz prvog reda, a na kraju se i popeo na pozornicu.

Križevačka publika uistinu je privilegirana što može slušati ovaj orkestar, bilo je prekrasno! Čestitam maestru Kudeljnjaku i njegovim glazbenicima“, poručio je Šljivac. Orkestar je izveo njegove tri skladbe, među njima i “Z mojih bregov” koju je otpjevao tenor Filip Filipović, a publika nagradila velikim pljeskom pa je autor otkrio da je skladbu posvetio svojoj supruzi s kojom je baš jučer proslavio godišnjicu braka.

Križevačka publika nije štedjela dlanove niti na skladbama Igora Kuljerića, Bože Potočnika, Davora Bobića, Arsena Dedića, a oduševili su i solisti Ivan Koprić na braču i harmonici, Martin Durbek na braču, Brigita Vilč na klaviru, vokalni sastav Jane te Komorni sastav GŠ A. Štrige. Bogat program trajao je skoro dva sata i retrospektiva je dvije godine rada Orkestra koje su bile prepune koncerata, gostovanja i nagrada, a važnije od njih spomenula je voditeljica programa Sonja Mrnjavčić. Samozatajan dirigent Igor Kudeljnjak, iznenađen ogromnom podrškom publike koja je ustala i pljeskom izazvala još jednu izvedbu, pohvalio je svoje glazbenike i goste te najavio nove nastupe i putovanja koja Gradski tamburaški orkestar Križevci planira za sljedeću godinu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.