‘Trg političkih stranaka’

S jučerašnjim danom i u Križevcima je počelo međustranačko nadmetanje za naklonost birača. Na otvorenom prostoru Nemčićevog trga pet stranaka smjestilo se u dva tabora, odnosno koalicije koje će (uz još pet drugih gradskih lista) sudjelovati na lokalnim izborima za dvije nedjelje.
Dajmo_ne_dajmo_glas.JPG
Koalicija SDP-HSU-HNS zakupila je štand od Knjižnice (koji se inače u humanitarne svrhe ustupa besplatno) izloživši svoje letke s programom Koalicija za Prigorje, nudeći još proizvode poput šibica, upaljača i kemijskih olovaka. Tko je htio i na štandu bio mogao je tom prilikom nabaviti cijelu koaliciju, pardon kolekciju praktičnih crveno obojenih predmeta.

Malo desnije od njih (izraz desno ne odražava nužno ideološki smjer!) koalicija HSS-HSLS za stolom je građanima nudila prospekte s programom naslova Naš gradonačelnik ciljajući na to da je dosadašnji čelnik grada osoba koja taj atribut može nositi i naredne četiri godine. Osim "papira" ova koalicija nije davala ništa "ekstra".

Stranke koje su dosad obnašale vlast u koaliciji (HSS-SDP) prve su u gradu krenule u izbornu agitaciju, kao da su htjele podsjetiti da su najmoćnije – plakatima su zacrvenjene sve raspoložive površine i stupovi, a gradonačelnik nas gleda s velikih citylightova.

No na izborima te stranke nisu same, svaka je sebi izabrala partnere za koje misle da će im s njima ostvarenje zamisli koje "leže" u programu biti lakše provedivo.
"Penzići" i "narodnjaci" te "socijal-liberali" u tom su smislu izgleda najisplativiji izbor.
I jedna i druga stranka najavile su, međutim, da će, ukoliko ponove uspjeh iz 2001. surađivati i poslije izbora.

Prema viđenom, prolaznike i građane koji su bili na špici to ne zanima ili ih predizborna groznica još nije obuzela – malo je bilo onih koji su zastali i uzeli nešto za sebe.

Izgleda da ponuda stranaka na trgu nije bila zadovoljavajuća pa valja pričekati idući petak kada će vjerojatno s "tezgarenjem" započeti i druge stranke; tek tada do izražaja će doći sav lokalnopolitički kolorit koji će, pomiješan s mirisima ponterossa pokušati zaintrigirati osjetila ljudi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.