Drago Mlinarec u Križevcima kao na provodu sa starim prijateljima

Rock legenda na Culture Shocku. Kultni kantautor, jedan od začetnika hrvatske rock-glazbe, nakon 20-ak godina ponovno nastupio u Križevcima. U Klubu kulture pjevao i po željama publike

Dragu Mlinarca Križevčani u svom gradu nisu vidjeli više od 20 godina, kada je nastupao na otvaranju nekadašnjeg, danas odavno nepostojećeg klupskog prostora u jednoj srednjoj školi. Ponovnom dolasku u grad pod Kalnikom naš easy rider odazvao se na poziv poznanika i organizatora kulturno-obrazovnog festivala Culture Shock, koji se ove godine odvija pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista.

 

U gotovo dva sata koncerta 68-godišnji rocker proveo je u Klubu kulture publiku svih naraštaja kroz veći dio svoje gotovo 5-desetljetne pjesmarice, i, u pomalo intimističkoj atmosferi, ostavio dojam da je samo došao s gitarom u posjet starom prijatelju i opušteno zasvirao i zapjevao. Iako je ovaj nastup najavljivan i kao izložba njegovih fotografija, koje ga otkrivaju u novom svjetlu, Drago Mlinarec se zbog tehničkih poteškoća ispričao publici što nije vidjela i taj recentni dio njegova stvaralaštva.

No, to ga ipak nije omelo da, u opuštenom tonu, a u skladu sa svojom dobi,  između pjesama prepričava anegdote i pokaže da je legendarni osmijeh ono što ga sve ove godine drži na sceni. No, premda nastupa sve rjeđe, dojam je da je Križevčana i gostiju iz okolnih gradova na ovom susretu s popularnim Gecom moglo biti i više. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.