Džipovi se susreli i sa specijalcima

Sinoćnjim vožnjama prema hard road i soft road booku te današnjom poligonskom i vožnjom po terenu džipova po hard road booku, soft road booku te nastupima džipova u kategoriji brzinaca i extrema, u Apatovcu su završila dva dana Drugog Off road kupa Križevci 2007. Kao zanimljivost noćne vožnje od Kalnika prema Apatovcu vozači su izdvojili susret nekih ekipa terenaca s ekipom specijalne policije na zadatku sprečavanja prijevoza ilegalnih imigranata. Bliski noćni kontakt u šumi bio je iznenađujuć za obje strane i završio je bez incidenata.

No, bez teškoća nije prošla dnevna terenska vožnja terenaca po pravilima hard road-booka, budući su nakon svega sat do dva nakon starta na poligonu iznad tvornice mineralne vode u Apatovcu, neke ekipe zapele na stazi. Izvlačenje i pomicanje vozila iz jaraka potrajalo je neko vrijeme, pa se u propisanom vremenu od šest sati sva vozila nisu uspjela vratiti na poligon. Zbog toga je došlo do tzv. spuštanja rampe, odnosno zaustavljanja utrke.
S poligonskom vožnjom brzinaca i extrema nije bilo nikavih teškoća te su se one odvijale prema satnici.
Drugi Off road kup Križevci 2007. pohađaju 37 ekipa, od kojih dvije iz Srbije i jedna iz Bosne i Hercegovine, a jučer i danas događanja su privukla dvjestotinjak gostiju.
Prizorište offroadera posjetili su još jedni zaljubljenici u izazove vožnje po terenima, članovi Križevačke udruge biciklista, koji su na putu do Apatovca u šumi pratili džipove sudionike kupa.
Subotnji dan završio je zabavno-glazbenim programom uz štandove s hranom i pićem te tombolu.
U kategoriji hard road-book trenutno vode Slavko Povrlišek i David Geras iz Off road kluba Vrbovec, u soft road-booku Ivan Kalinski i Ivica Crneković, također iz vrbovečkog kluba.
Sutrašnja se natjecanja nastavljaju poligonskom vožnjom brzinaca za hard road book i soft road-book, te extrema za hard road-book.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.