Capak najavljuje strože mjere: Razočaran sam ponašanjem Hrvata, na sve strane krše se mjere

Još se jedan dan borbe s pandemijom koronavirusa polako privodi svome kraju. U odnosu na jučerašnja 382 zaražene osobe, današnji dan završava se povećanjem od 60 zaraženih.

“U zadnja 24 sata zaraženo je 60 novih osoba, što znači da nam se broj ne povećava. U subotu smo imali 87 novih slučajeva, ali nakon toga taj broj pada. To daje nadu da će naš rast slučajeva biti više položen nego uspravan”, rekao je ravnatelj ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Kasnije večeras Capak je za RTL danas komentirao ponašanje građana.

“Da ste me pitali 25. veljače, bio bih optimističniji s prognozom. Poduzeli smo sve što smo mogli, uveli smo neke mjere i bili prvi u Europi, ali ovaj virus je nepredvidiv, jako je kompliciran i dogodilo se da imamo brojku koju imamo, ali još uvijek je dobra s obzirom na naše okruženje”, ističe Capak i dodaje:

“Razočaran sam ponašanjem Hrvata, na sve se strane krše mjere koje stožer propisuje. Međutim, svaki dan dobivamo informacije o kršenju mjera, ali pozivamo građane da nam pomognu.”

Posljedica toga mogla bi biti pooštravanje već postojećih strogih mjera:

“Da, moguća je zabrana kretanja više od dvoje ljudi i da ih bude više od dvoje u trgovinama. Isto tako, možemo uvesti puno strožu kontrolu u suradnji s policijom. Čini mi se da je to scenarij koji čeka Hrvatsku, moramo povećati nadzor”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.