Grad poziva građane da sudjeluju u kreiranju proračuna za 2022. godinu

Grad Križevci poziva sve građane Križevaca da se svojim prijedlozima uključe u izradu Proračuna Grada za 2022. godinu putem digitalne platforme Sudjeluj! Križevci.

Uključivanje javnosti u procese odlučivanja jedna je od temeljnih karakteristika transparentnosti jedinica lokalne samouprave što pridonosi i jačanju demokracije i potiče izgradnju dobrih odnosa temeljenih na uzajamnom razumijevanju i povjerenju između javnog, poslovnog i civilnog sektora.

Platforma je dostupna na poveznici sudjeluj.krizevci.hr.

Prijedlozi građana moraju sadržavati naziv, sažetak i kratak opis projekta za koji građani žele da se realizira u 2022. godini. Također, postavljanjem prijedloga projekta putem platforme Sudjeluj! Križevci pruža se mogućnost postavljanja dokumenta, slike ili videa projekta kako bi građani što bolje objasnili zašto je važno da se njihov projekt realizira u idućoj godini. Građani mogu prijedloge postaviti do 20. listopada 2021. godine.

Nakon isteka roka za postavljanje prijedloga, analizirat će se svaki pristigli prijedlog i razmotriti opravdanost njegova uvrštenja u gradski proračun u skladu s mogućnostima provedbe i potrebnim financijskim sredstvima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.