Mio Vesović i izložba ‘Put u raj’ na 8. Culture Shock Festivalu

8. Culture Shock Festival sa zadovoljstvom predstavlja izložbu fotografija “Put u raj”. Mio Vesović je poznati hrvatski fotograf i čovjek koji je svojim fotografijama ovjekovječio zagrebačke ulice i kulturni život novovalnog doba radeći za kultna izdanja tog doba, poput Poleta i Studentskog lista. Studij filmskog snimanja završio je na zagrebačkoj Akademiji za kazalište, film i televiziju u klasi Nikole Tanhofera. Godine 1979. s Ivanom Posavcem osniva Studio MO (Meko okidanje).

Vesović je izlagao na nizu samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a stotinjak njegovih fotografija nalazi se u zbirci Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Zadnje veliko predstavljanje imao je na retrospektivnoj izložbi 2003. u Galeriji Klovićevi dvori (kustosica Marina Viculin). Živi i djeluje u Zagrebu.

 

Izložba će biti otvorena u subotu 14. travnja 2012. u križevačkom Klubu kulture od 20 sati, a uvodno slovo će održati Željko Marciuš, povjesničar umjetnosti i kustos u Modernoj galeriji Zagreb, čiji će alter ego DJ Filippo Lippi čitavoj večeri pridodati popratno novovalno glazbeno prisjećanje. Postav izložbe: Saša Živković i Mio Vesović. Ulaz je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.