Selma Banich u performansu ‘Iwaly’ – večeras u Klubu kulture

U produkciji koautorske inicijative OOUR suvremena hrvatska plesačica i koreografkinja Selma Banich večeras će u križevačkom Klubu kulture izvesti polusatni performans pod nazivom “Iwaly”. Nakon sjajno prihvaćene izvedbe u američkom Chicagu početkom ovog mjeseca, Banich će ovaj kratki izvedbeni komad predstaviti i u Križevcima, upravo na 9. Culture Shock Festivalu. Uz glazbu Adama Semijalca te svjetlo i tehničku podršku Maria Vnučeca, ovaj se komad, prema riječima same autorice, u odnosu na istinske eksperimente što ih čovjek provodi srcem i tijelom, pokazuje žalosno beznačajnom.
– Unutar pokušaja da prisvojim prostor ovog tijela koje je pred vama, ukazuje se trenutak dostatnosti u kojoj njegovo prisustvo jest cjelovito. Ono što tada osjećam nije priroda sama, već priroda izložena metodi propitivanja koje strši pred nama, ističe Banich.

Selma Banich je umjetnica, aktivistica i sretna kućanica, živi i radi u Zagrebu. Suosnivačica i programska koordinatorica ekscene, nagrađivane platforme za edukaciju i istraživanja u izvedbenim umjetnostima. Autorica, izvođačica i osnivačica OOURa, zagrebačke kolaborativne izvedbene grupe. Umjetnička suradnica i izvođačica u projektima izvedbenih grupa Trafik, DB Indoš – House of Extreme Music Theatre, Sodaberg, k.o. i Every house has a door, čikaške izvedbene grupe. Kada ne radi u kazalištu, živi jednostavnim životom štovateljice prirode, čovječanstva i Weba 2.0.

Koautorska inicijativa OOUR je zagrebačka izvedbena grupa koju je pokrenula grupa prijatelja želeći istraživati vlastite autorske pozicije i opozicijska trenja unutar zadanih izvedbenih koncepata. Grupa je do sada realizirala desetak projekata koje je prezentirala u sklopu kazališnih manifestacija i plesnih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. OOUR-ove produkcije su copyleft.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.