Križevci: Poznati “Gušti” krenuli ispočetka

U pogonima nekadašnje mesne industrije Improm u Cubincu ovih je dana ponovo pokrenuta proizvodnja suhomesnatih proizvoda. Godinu i pol dana nakon što je ova tvrtka otišla u stečaj te šest mjeseci od kupnje i ulaska novog vlasnika i kapitala, na policama trgovina ponovo će se naći dobro poznati proizvodi. Danas je tvrtka vlasništvo PPK Kutjeva i Envera Moralića te je dobila novo ime Gušti i to po najpoznatijem brandu sada bivše tvornice Improm.

– Novi vlasnik tvrtka PPK Kutjevo kupnjom Improma kupila je i njihov brand Gušti kao vrlo vrijedan te smo sada po toj identičnoj recepturi započeli proizvodnju u Križevcima. Za sada radimo samo dio asortimana, no kako smo počeli s montažom opreme za dimljeni program uskoro ćemo i proširiti proizvodnju. Trenutno je ovdje zaposleno 22 ljudi, no planiranim proširenjem taj bi broj mogao doseći i 50 zaposlenika i to možda već do kraja godine. Pogon je prilično loše održavan, no osim obnove radit će se i dogradnja – rekla je Dijana Tabak, direktorica tvrtke.

Povratak u trgovine

Iako su proizvodi pod markom Gušti bili cijenjeni i dobro prolazili kod kupaca, u novoj tvrtki priznaju kako ih čeka ne baš lagan zadatak povratka u trgovačke lance i zadobivanje povjerenja kupaca, za što se misle izboriti visokom kvalitetom i prepoznatljivošću suhomesnatih proizvoda.

Kako bi se uvjerili da se mesna industrija polako vraća u grad u kojem je nekad suvereno vladala i zapošljavala velik broj Križevčana, tvornicu su posjetili gradonačelnik Branko Hrg i Darko Masnec, pročelnik za gospodarstvo Grada.
Nakon obilaska proizvodnog pogona i uvjerivši se osobno u kvalitetu proizvoda zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Hrg.

Dobar primjer stečaja

– Sretan sam da se sve uspjelo ovako napraviti te da smo imali sreću i priliku da je stečaj bio brzo proveden u čemu je pomogla i Podravka da pogon ne ostane prazan i da dio ljudi ima posao. Na taj je način sustav ipak funkcionirao. Mislim da je ovo dobar primjer kako se stečaj može provesti na brzinu, a ne da tvornicu zaraste korov – rekao je gradonačelnik Hrg.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.