Akcija ‘Five4Kids’ i šesti puta uspješna

Središnji događaj ovogodišnje dobrotvorne akcije „Petaka za đaka/Five4Kids“ dogodilo se u utorak 22. prosinca 2009. kada su na školskoj priredbi u križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju božićni pokloni uručeni učenicima Centra te mladima iz križevačke Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Ove godine je donacijama građana i pojedinih poduzeća u novcu prikupljeno 13.270,00 kuna, dok vrijednost u robi doniranih potrepština iznosi oko 4 tisuće kuna. Organizatori akcije iz udruge P.O.I.N.T. od srca zahvaljuju svim ljudima dobre volje na sudjelovanju te pozivaju i dalje na pomaganje osobama s posebnim potrebama.

Priredba je započela u 10 sati, a učenici i mladi sa svojim su učiteljima pripremili bogat program s recitacijama, glumom, pjesmama i plesnim pokretima. Gosti, roditelji, prijatelji i suradnici došli su u velikom broju i, već tradicionalno, odlično se zabavili. Božićni pokloni uručen djeci i mladima bili su vrlo bogati, od slatkiša, igrački, do društvenih igara i pedagoških materijala. Učenici nisu mogli skriti oduševljenje prilikom darivanja, osobito jer se udruga P.O.I.N.T. pobrinula poslati i Djeda Božićnjaka da pripomogne.

Udruga P.O.I.N.T. već šestu godinu godina zaredom organizira i provodi ovu humanitarnu akciju u kojoj se uz različite kulturne, glazbene i sportske aktivnosti i angažmane u lokalnoj zajednici i šire skupljaju prilozi upravo za kupnju potrepština i darova onima koji to trebaju i, svakako, zaslužuju. Od ukupnog iznosa za stotinu poklona uloženo je gotovo 10 tisuća kuna, a za preostali iznos, kao i sve donacije koje će pristizati još do kraja godine, u dogovoru s djelatnicima Centra bit će uložene u kupnju računala neophodnog u radu s učenicima Centra.

Upravo radost i osmijeh na licu svakoga od ovih mališana i mladih podupire želju da se ovakve akcije rade i ustrajno nastave i iduće godine te su svakako najveća zahvala svima onima koji su nesebično sudjelovali u akciji na bilo koji način. Do sedmog izdanja akcije „Five4Kids“ svakako pozivamo sve one koji se do sada nisu uključivali ili bili upoznati s ovom akcijom da nam se pridruže.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.