Uspješan završetak četvrte akcije ‘FIVE4KIDS’


Na blagdan Božića najbolja je prigoda predstaviti sažetak ovogodišnje dobrotvorne akcije FIVE4KIDS koja je trajala od 7. studenog za djecu s posebnim potrebama Križevaca. Koordinatorica akcije Zvjezdana Babić i organizator udruga P.O.I.N.T. zahvaljuju svim građanima, ustanovama i poduzećima Križevaca, Zagreba i drugih gradova Hrvatske koji su nesebično sudjelovali u darivanju učenika križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i štićenika Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Iako slogan glasi "Petaka za đaka", na žiro-račun akcije su tijekom studenog i prosinca sjedali nekoliko puta veći iznosi, od 38 do čak 2008 kuna. Vrijedi spomenuti i najvećeg novčanog donatora akcije, poduzeće Hrvatski registar obveza po kreditima iz Zagreba, dok su donacije u robi i uslugama dali poduzeća Ferrero iz Zagreba, Art-eria i Grafocentar iz Križevaca te križevački moto-klub Crusaders, uz podršku Pučkog otvorenog učilišta i Kluba kulture.

Od direktnih terenskih inicijativa u korist FIVE4KIDS volonteri P.O.I.N.T.-a su, uz pomoć Križevačkog poduzetničkog centra i Grada Križevaca, samu akciju i ostale projekte udruge predstavili na jubilarnom 10. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Županije. Glazbeni FIVE4KIDS vikend u Klubu kulture uz podršku udruge K.V.A.R.K. bio je pun pogodak, uz izvođače koji su nesebično doprinijeli akciji: Luka Belani, Vrtlin Crew, Porota, Saša Huzjak, M.O.T.A., Proximity, FNC Diverzant i F20.

Organizatore je posebno dojmila dobrota male Tare Pavlinušić, koja se kao najmlađi donator priključila akciji, a isto je učinio i 5.b razred OŠ Vladimir Nazor s profesorom Tomislavom Bogdanovićem. Akciji su se već tradicionalno priključile i neke zagrebačke škole, OŠ Augusta Šenoe i OŠ Žitnjak, gdje su učiteljice Sandra Vuk i Martina Miljak s kolegom Krešom Stojićem prikupljali poklone za križevačke mališane.

Nezaobilaznu medijsku podršku akciji dali su portali Križevci.info, Donacije.info, Lupiga, SoundGuardian, ZaMirZINE, terapija.net, Muzika.hr, Glazbeni forum, Odlikaši.hr, Culturenet.hr, xportal.hr, Događanja.hr, Portal za kulturu jugoistočne Evrope, Never2much, Hip-hop Unity, neki blogovi, te elektronički i tiskani mediji Radio Koprivnica, Radio Križevci, Križevačke novine, Večernji list, Jutarnji list, Podravski list i Metro Express. Iako se tijekom studenog odvijala financijski jaka predizborna kampanja za parlamentarne izbore, akciji FIVE4KIDS službeno se nije odazvala niti jedna stranka, ali privatno jesu neki politički aktivni pojedinci.

Izraženo u brojkama, na žiro-račun akcije položeno je ukupno 9156 kuna, dok je iz zagrebačkih škola stiglo poklona u protuvrijednosti barem 3000 kuna. Uredništvo križevačkog portala, organizatori akcije FIVE4KIDS i članovi udruge P.O.I.N.T. žele svim sugrađanima i ljudima dobre volje blagoslovljen Božić i sretne blagdane te mnogo uspjeha u predstojećoj 2008. godini.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.