Pregršt novih izleta iz planinarskog društva ‘Kalnik’

S novom godinom iz kuhinje planinarskog društva Kalnik Križevci dolazi i pregršt novih izleta. A sa svakim novim izletom dolaze i nova iskustva, doživljaji, prijateljstva, dobra klopa i nova pozitivna energija. No prije nego što damo pregled predstojećih izleta i pozovemo vas da nam se pridružite na njima, red je da bacimo letimično pogled unazad i podsjetimo se gdje smo sve bili.

Zimski izleti počeli su probijanjem kroz snijeg Gorskog kotra i s gulašom od divljači u Fužinama, a završili su prvim proljetnim izletom na Cres i Lošinj gdje smo osim planinskih vrhova obišli i mala otočna mjesta. Proljeće je proteklo s nekoliko izleta u zagorske planine, a nakon silaska sa Strahinjšćice još smo provirili u muzej pračovjeka u Krapini. Odvažili smo se i na prvi izlet van Lijepe naše, u slovenske Alpe i još jednom uvjerili kako je lijepo u Alpama.

Iz trećeg pokušaja smo se popeli i na krov Hrvatske, na Dinaru. Krajem ljeta krenula je planinarska škola s ukupno 36 polaznika te su uslijedili izleti na Velebit (Veliki Alan i Premužićeva staza), zatim na Hahliće u Grobničke Alpe, te Ogulin i Klek gdje smo potukli rekorde brojnosti jer nas je na izletu bilo 75-ero. Susjedima Koprivničancima smo se pridružili na Kestenijadi, a Kutjevo smo pohodili na dane Graševine i oduševili se pa to mislimo ponoviti i ove godine. Tradicionalni izlet po Kalničkim kletima smo zaokružili s mladim vinom i lokalnom klopom.

Na kraju je stara godina ispraćena (a Nova dočekana) na vrhu Kalnika, Vranilcu, s vatrom, šampanjcem i vatrometom. No to su tek oni najveći izleti, a osim njih su pojedini članovi bili na brojnim manjim odlascima u planine i prirodu. Održana su i brojna planinarska predavanja i projekcije, završena je obnova Planinarskog doma s kojim se sad i više ponosimo, organiziran vikend tečaj penjanja na umjetnoj stijeni…


Ove godine nastavili smo s izletima ambiciozno, ekonomskoj i svakoj drugoj krizi usprkos. Vodimo vas u čak četiri bivše republike SFRJ – na Logarsku dolinu (Slovenija), Durmitor (Crna gora), Vlašić i Krstac (Bosna i Hercegovina) te Fruška gora (Srbija). Počinjemo sa zimskim izletima na Plitvice (za koji je bus već popunjen) i izletom na Bjelolasicu – Mrkopalj na koji valja ponijeti i sanjke.

Od Velebita ćemo ove godine posjetiti srednji dio – od Baških Oštarija do Ravnog Dabra. Idemo i na Biokovo, Učku i Istru, Paklenicu, Psunj, Papuk, Medvednicu… Nekoliko puta ćemo posjetiti i Kalnik, gdje planiramo i jedan kreativan izlet s fotićem u ruci na zadanu temu. Tu su tradicionalni izleti na Uskrsni ponedjeljak (slap Šokot), jesenski „od kleti do kleti“ preko Malog Kalnika i Obreških kleti, Božićni pohod po Kalničkoj gredi i doček Nove na Vranilcu. Potpun pregled izleta pogledajte na www.pdkalnik.hr ili nas potražite na Facebook-u.

Osim ovih izleta spremamo još brojna iznenađenja. A vi? Ako još niste, pridružite nam se – godišnja članarina je 60 kuna za zaposlene ili 30 kuna za djecu, studente, penzionere i nezaposlene. Čekamo vas utorcima od 19 do 21h u društvenim prostorijama u Zakmardijevoj 5 i vidimo se na izletima!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.