[FOTO] 50. rođendan NK Viktorija Vojakovac


U ugodnom ozračju Seoskog turizma Rakić na Čabrajima, danas je 50. rođendan proslavila Viktorija, nogometni klub koji je utemeljen 1974. godine u Vojakovcu, a tijekom bogate klupske povijesti tamošnji su sportski zanesenjaci svojedobno pobijedili i tadašnji križevački Čelik u općinskom kupu i jedini su klub kojem je to pošlo za nogom u našem kraju, igrali su i finale županijskog kupa s Koprivnicom, plasirali se među 64 momčadi u Hrvatskom kupu. Današnja svečanost bila je prigoda za podsjećanje na sve igrače, trenere, simpatizere, podupiratelje i članove vodstva kluba.

Viktorija je jedini klub u Križevcima, uz naravno Radnik Križevci, koji radi i s mlađim uzrasnim kategorijama i u tomu ih valja podržati u svakom pogledu. Nazočnima se prvo obratio predsjednik kluba Svetislav Mijić, na početke je podsjetio jedan od osnivača Tomo Matejaš, a na kasnije razdoblje Milutin Milošević koji je najdulje bio predsjednik kluba, dugogodišnji igrač i trener. Na obljetnici su Viktoriji čestitali Josip Mađarić, dopredsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, župan koprivničko-križevački Darko Koren i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn. Predsjednik kluba Svetislav Mijić i tajnica Željka Brnica uručili su zahvalnice zaslužnim pojedincima i tvrtkama.


Tijekom cijele proslave „vrtio“ se filmski uradak o klubu Slobodana Pavlovića. Pri kraju je izdavanje knjige o klubu prigodom 50. obljetnice osnutka, Nikole Ostojčića i Luke Baričevića. Ogledni primjerci viđeni su danas, a 22. lipnja moći će se nabaviti u sklopu revijalne utakmice Viktorije i Radnika Križevci. Zanimljivo je da je prve nogometne korake na igralištu u Vojakovcu napravio Adriano Jagušić, prvotimac Slavena Belupo koji je svoj prvoligaški prvijenac nedavno postigao hrvatskom prvaku Dinamu u prvenstvenoj utakmici.
Svojedobno je i trenerica prve momčadi bila poznata naša nogometašica i stručnjakinja za nogomet, doktorica znanosti Tihana Nemčić Bojić. Hvala svima koji su tijekom pedeset godina igrali i vodili klub, koji su zabijali golove, branili jedanaesterce, koji su se sa srcem borili u dresu voljenog kluba.
Za glazbeni ugođaj na svečanosti pobrinuo se glazbeni sastav Serbus.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno