Križevački HDZ prepisao program od SDP-a, Rajna i Majdaka

Kad je početkom ožujka predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Devčić najavio da će se kandidirati za križevačkog gradonačelnika, o programu nije htio govoriti. Rekao je tek da će biti vremena. U međuvremenu su svoje programe, više ili manje detaljno, na konferencijama za medije i putem društvenih mreža predstavljali SDP-ov Marko Katanović, nezavisni Ivan Majdak, Mrežin Goran Gregurek i aktualni gradonačelnik Mario Rajn. Križevački HDZ za to je vrijeme šutio. Na Facebook stranici gradske organizacije objavljivali su video-isječke Plenkovićevih govora i povremeno dijelili tekstove koji nemaju nikakve veze s lokalnom politikom i Križevcima, već se uglavnom odnose na verbalna nadmetanja između predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića. Sve do petka 16. travnja.

Uz razglas i glazbu, u paviljonu na Strossmayerovom trgu kandidat Devčić je najavio da i HDZ ima program za lokalne izbore. I tu ne bi bio problem da ideje i prijedloge iz tog programa već nisu objavili i predstavili svi oni prije njega. Tako Devčić 16. travnja predlaže ukidanje komunalnog doprinosa i sufinanciranje kupnje ili proširenja nekretnine do 20 posto vrijednosti, a gotovo u decimalu identičan prijedlog objavio je SDP-ov Marko Katanović na konferenciji za medije još 13. ožujka. U SDP-ovom programu navodi se pomoć mladim obiteljima kod kupnje prve nekretnine i oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa, dvije mjere vrijednosti milijun kuna.

No, nije to jedini plagijat u HDZ-ovom programu. I oni, poput Marija Rajna koji je svoj program predstavio i javno objavio prije desetak dana, predlažu izgradnju treće osnovne škole i, slučajnosti li, novog stambenog naselja za mlade, kao i infrastrukturu za širokopojasni internet. Osim u SDP-ov i Rajnov, HDZ je zavirio i u program Ivana Majdaka. Predložili su da Grad subvencionira pohađanje glazbene škole, što je Majdak najavio još 15. ožujka.

Na prošlotjedno predstavljanje HDZ-ovog kandidata, na Facebooku je reagirao i HSS-ov kandidat za gradonačelnika Miroslav Stručić. Naime, dosadašnji potpredsjednik Gradskog vijeća Mato Devčić, govoreći o izdvajanjima iz gradskog proračuna, spomenuo je 30 prigradskih naselja.

30 prigradskih naselja? Još uvijek ih ima 59, a do 1993. bijaše ih 137. O vremenima kad su Križevci bili kotarsko ili županijsko središte, nećemo niti podsjećati o brojevima, stotinama gravitirajućih naselja prema našim Križevcima“, podučio ga je Stručić.

Vezano
3 komentara
 1. Dr.Ivo Sanader piše:

  Kao da HDZ-ovce znaju nešto napraviti kako treba

 2. Ivo piše:

  Ja kao utemeljitelj HDZ-a poručujem nametnutom(silom VS. Katavić i zaštitara)
  tobožnjem predsjedniku GO HDZ-a, poluproizvod Kore i Hrga da umjestoprepisiva japrograma(rad od kuće) konačno digne rolete na prozoru prostorija GO HDZ-a i odmota neugledni zastavu koja jeruglo, oko žice od prošle godine, da nije tragično, bilo bi komično.
  U svojoj povijesti nikada HDZ – e nije imao
  4 vijećnika kao danas, da podsjetim da je Hrg tada bio kandidat HDZ-a za gradonačelnika. Nužna je Izborna skupština nakon lokalnih izbora naređena i kontrolirana iz Središnjice HDZ-a, a ne Sobote (subota neradni dan).
  RASPRIVATIZIRATI HDZ-e na razini Županije …. Ecetera…….

 3. Sio piše:

  Ni jedan od kandidata za Gradonačelnika nema program.
  Svi obečavaju, a ne znaju što ih kčeka.
  Žalosno je da građani Grada Križevca padaju na takove fore.
  Nitko , a baš nitko od kandidata nije sposoban.

Komentari su zatvoreni.