Križevačke čipkarice primile zaslužena priznanja u Tjednu Crvenog križa

Uz čestitke povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, svim volonterima Gradskog društva Crvenog križa i čipkaricama danas je na svemu što čine za svoju sredinu zahvalio gradonačelnik Mario Rajn. Naglasio je dobru suradnju i partnerski odnos u svim humanitarnim akcijama i kriznim situacijama, a posebno je pohvalio čipkarice koje u sklopu programa dnevnog boravka čunčaju čipku i uspjele su od nje izgraditi prepoznatljiv ručni rad, i u zemlji i izvan nje.

Velik ste turistički brend već sada i ponos grada. Snažna ste nam podrška, siguran sam da će svi programi koje ćemo dalje razvijati oplemeniti naše društvo“, poručio je Rajn, a ravnateljica GDCK Antonija Pukec i predsjednik društva Franjo Husinec zahvalili su na podršci. Križevački Crveni križ provodi različite programe i projekte, od akcija prikupljanja krvi, programa Zaželi i brige o starijima te organiziranoj pomoći u kući do kulturno-edukativnih programa, poput tečajeva čipkanja koji godinama vodi Emina Baričević. Tjedan Crvenog križa prilika je, poručila je predsjednica Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus, da se podsjeti na brojne aktivnosti provedene u Križevcima.

Odradili smo više od stotinu projekata, iz EU fondova smo uspjeli osigurati vozni park, ali posebno nam je drago što promoviramo čunčanu čipku. Naše članice su velike kreativke, ali i velike humanitarke i od svojih malih mirovina znaju odvojiti kako bi pomogle kad nekome treba“, rekla je Trbus. Vrijedne čipkarice danas su dobile i zahvalnice za sudjelovanje na nedavno održanoj prvoj Međunarodnoj izložbi čipke u našem Gradskom muzeju, kojom su uspjele pozicionirati Križevce među čipkarske centre s tradicijom.

Vezano
1 komentar
  1. Franc piše:

    supee

Komentari su zatvoreni.