Preminule još četiri osobe, Beroš rekao da su sljedeća tri tjedna kritično razdoblje

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 je sati izvijestio o novom stanju što se zaraze koronavirusom tiče u Hrvatskoj.

Ministar Vili Beroš rekao je na početku konferencije da u Hrvatskoj imamo novih 47 zaraženih, što je ukupno 1126 bolesnika. Ukupno je obavljeno 9833 testiranja, od čega 583 u zadnja 24 sata. Dodao je i kako su, nažalost, još četiri osobe preminule, sve u osječkoj bolnici i starije životne dobi.

Ukupno imamo 119 oporavljenih osoba od koronavirusa, 27 više nego jučer.

“Sljedeća dva i pol do tri tjedna su kritično razdoblje koje će odlučiti našu sudbinu”, naglasio je Beroš.

Davor Božinović je rekao da je izdano 382.191 propusnica do danas u 11 sati. Odbijeno je nešto više od devet tisuća zahtjeva.

“Sustav je počeo funkcionirati i obrađuje veliki broj podataka”, rekao je i kazao da se možda neće morati produžavati rok trajanja propusnica.

“U 83 slučaja je utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije. To znači da postoje pojedinci koji ugrožavaju, ne samo sebe, nego i svoje obitelji i prijatelje” kaže Božinović.

Krunoslav Capak dodao je kako je važno da građani i dalje ostaju kod kuće.

“Imamo situaciju da se poboljšava vrijeme, toplije je i sunčano što vabi ljude da izađu van. Kao što ovaj krizni stožer stalno govori, ovo su sad kritični tjedni za epidemiološku situaciju, pozivamo građane da ostanu doma. Tjelesna aktivnost je jako važan faktor za zdravlje, ali to se može privremeno odgoditi jer imamo takvu situaciju”.

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.