POZITIVNI TRENDOVI Nastavlja se kontinuirani rast dolazaka i noćenja turista u Podravini i Prigorju

Broj dolazaka u prvih sedam mjeseci ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani veći je u sva tri grada u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali broj noćenja u porastu je samo u Križevcima i Đurđevcu, ali ne i u Koprivnici…

Broj dolazaka u Koprivničko-križevačku županiju kontinuirano je u porastu već nekoliko godina, a pozitivan trend nastavio se i u prvih sedam mjeseci ove godine, istaknuo je Zdravko Mihevc, šef županijske Turističke zajednice.

Prema podacima sustava eVisitor, ove godine do 1. kolovoza u Podravini i Prigorju zabilježeno je 11.027 dolazaka i 26.664 noćenja.

U odnosu na isto razdoblje lani, broj dolazaka povećan je za 18 posto, a broj noćenja za devet posto.

Najveći napredak zabilježen je u Križevcima gdje je broj dolazaka turista povećan za 27 posto, bilo je 1880 dolazaka, dok je broj noćenja za 60 posto veći, bilo je 5446 noćenja.

Đurđevac je isto dosta popravio brojke. Broj dolazaka u porastu je 27 posto, bilo je 3462 dolazaka, a noćenja jedan posto, bilo je 8376 ostvarenih noćenja.

Koprivnica drži najveće brojke, ali ne i porast. Broj dolazaka ipak povećan je za devet posto, bilo je 5169 dolazaka, ali broj noćenja je u padu za dva posto, bilo je 11.660 ostvarenih noćenja.(Klikaj.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.