Križevački Crveni križ u sklopu projekta posjetio Hvar

Projektni tim Gradskog društva Crvenog križa boravio je ovaj tjedan u sklopu trogodišnjeg programa “Klub osoba treće životne dobi” na Hvaru, gdje je razmijenio iskustva s tamošnjim društvom Crvenog križa. Cilj je bio prikupiti nove ideje za razvoj i povećanje kvalitete socijalnih usluga, ali i predstaviti programe kojima naše društvo Crvenog križa nastoji poboljšati kvalitetu života starijih, nemoćnih i teško bolesnih osoba u lokalnoj zajednici.
Osim aktivnosti razmjene iskustava, u programu “Klub osoba treće životne dobi” provodit će se savjetovanja (zdravstvena, pravna i ekonomska), kreativne radionice, kulturno-zabavne i sportsko-rekreativne aktivnosti.


Domaćini GDCK Hvar organizirali su posjet Muzeju Hanibal Lucić u kojem je izložena hvarska čipka koju sestre iz benediktinskog samostana izrađuju od niti agave, a čipka je simbol Hvara. Članovi projektnog tima GDCK Križevci predstavili su čunčanu čipku koja se izrađuje u Križevcima i s hvarskim društvom zajedno obilježili Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.