Besplatne projekcije uz Mjesec našeg filma

U kinima u pedesetak gradova u Hrvatskoj svibanj i ove godine postaje Mjesec našeg filma. Riječ je o programu koji se održava u kinima u sklopu Kino mreže (u njoj je i križevačko kino) gdje će se tijekom svibnja besplatno prikazati 70 filmova za 70 godina postojanja filmskih festivala. S podnaslovom 70 godina filmskih festivala, u fokusu ovogodišnjeg izdanja Mjeseca su festivali te filmovi koji su na njima bili prepoznati i nagrađivani.

Glavna misija Mjeseca je potaknuti publiku na odlazak u kino i na aktivnije praćenje domaćeg filma uopće. Djelovanje HAVC-a, među ostalim, uključuje i neprestano promišljanje novih načina za podsjećanje publike na raznovrsnost i bogatstvo domaće produkcije. Mi želimo da publika filmove (po)gleda te tako preispituje stavove, mijenja perspektive, usvaja nova znanja, preoblikuje vlastito poimanje svijeta. Kroz ovaj projekt želimo u istom vremenskom okviru kreirati ozračje i osigurati podršku da kroz osmišljeni program sva postojeća kina diljem Hrvatske ponude lokalnoj zajednici priliku da urone u domaći film“, rekao je ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich najavljujući ovogodišnji program.

U Kinu Križevci program je počeo u četvrtak, a nastavlja se u nedjelju, 5. svibnja, projekcijom Vrdoljakove Duge mračne noći. U četvrtak 9. svibnja na programu su dva filma; dokumentarac Uvozne vrane i film Fadila Hadžića iz 1964. Službeni položaj. Projekcije u Križevcima završavaju 12. svibnja animiranim filmom Bla i dokumentarcem Tvornice radnicima.

Karte za filmove su besplatne, mogu se rezervirati na stranici Kina Križevci.


Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno