Startup ‘Clastr’ križevačkog suosnivača osvojio 3. mjesto na ‘Idea Knockout 2022’

U četvrtak, 29. rujna u showroomu Hrvatskog telekoma u Zagrebu proglašeni su pobjednički timovi najvećeg regionalnog natjecanja poslovnih ideja za startupe, ‘Idea Knockout 2022’, u organizaciji informatičkog časopisa Bug i pokroviteljstvu Hrvatskog telekoma. Prvoplasirani startup ‘Zuluhood’ osigurao je izlaganje svojeg proizvoda na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2023, a drugoplasirani ‘MedPack’ i trećeplasirani ‘Clastr’ dobili će priliku predstaviti se široj publici na Bug Future Showu u veljači sljedeće godine.

Uz Petra Starčevića iz Zagreba, suosnivač zagrebačkog startupa ‘Clastr’ je i mladi Križevčanin Danijel Martinek, programski inženjer i stručnjak za web tehnologije:
– To je veliko priznanje i još jedna potvrda da se Clastr razvija u pravom smjeru. Zaista smo sretni što smo drugu godinu za redom sudjelovali u ovom kultnom natjecanju i što možemo vidjeti kako se Idea Knockout još jednom unapređuje nakon prošlogodišnjih visoko podignutih standarda u pogledu organizacije i kvalitete startupa.

Clastr omogućava gamerima da se spoje na tuđe gaming računalo i koriste resurse tog gaming računala za pokretanje igara. Vlasnik tog gaming računala bit će plaćen za ‘posudbu tog računala’. Clastr funkcionira na način da uspostavlja direktnu, peer-2-peer internet konekciju između 2 korisnika te u stvarnom vremenu šalje podatke i video/audio stream putem interneta.

Nedavno su objavili demo verziju svojeg proizvoda u obliku udaljenog desktopa visokih performansi i niske latencije za igrače koji imaju svoje računalo na kojeg se mogu spojiti, ili se žele spojiti na računalo svojih prijatelja i poznanika. Clastr se može testirati na https://demo.clastr.net. Također, ‘Clastr’ tim trenutno radi na novoj verziji platforme koja će biti nadogradnja s mnogim novim mogućnostima, između ostalog i spajanje na računala poznatih računalnih igraonica u regiji.

Spomenimo još da je Martinek bio jedan od glavnih inicijatora okupljanja neformalne inicijative križevačkih informatičara QUANTi te održavanja tri izdanja Križevačkih tehnoloških večeri u ljeto 2017. godine. Godinu dana kasnije bio je voditeljem dvodnevne radionice o osnovama web programiranja, organiziranim u sklopu 14. Culture Shock Festivala u Križevcima. Martinek je završio informatiku na Tehničkom veleučilištu Zagreb.

Petnaest timova na ‘Idea Knockout’ imalo je po pet minuta za predstavljanje svojih poslovnih ideja iz tehnološkog i srodnih područja, a nakon toga odgovarali su na pitanja publike i žirija, koji ih je ocijenio prema unaprijed zadanim kriterijima (osobni dojam, inovativnost, održivost, potencijal, komunikativnost prezentera). Sponzori su bili Addiko Bank, Algebra, Croatia Osiguranje, LAQO, Mastercard i Pulsar Labs, pivo za sve sudionike osigurala je Varionica, a burgere Submarine.

Članovi žirija ove su godine bili: Tina Mirčeta (Mastercard), Tanja Ivančić (Večernji list), Matija Hrestak (Croatia osiguranje), Hrvoje Balen (Algebra), Relja Marković (Addiko Bank), Davor Simičić (Varionica), Nikola Pavešić (Infobip Startup Tribe), Anto Širić (Sport React), Dragan Petric (Bug). Predsjednik žirija još jednom je bio Bojan Mušćet (Hrvatski Telekom), a nadzor rada žirija provodio je Ante Medić (Pulsar Labs).

Vezano
1 komentar
  1. Petar piše:

    Hvala na podršci, ekipa! 🙂

Komentari su zatvoreni.