[FOTO] Na 7. buvljaku Zaklade „Volim Križevce“ prikupljeno 460 eura

U subotu, 13. travnja 2024. godine na trgu Antuna Nemčića u Križevcima održan je 7. dobrotvorni buvljak Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“, u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Križevaca, gdje su prikupljana novčana sredstva koja će se namijeniti za stipendiranje učenika i studenata s područja Križevaca.

Tijekom akcije organizirane povodom Svjetskog dana činjenja dobrih djela („Good Deeds Day“), koji se obilježava dan kasnije, prikupljeno je ukupno 460 eura donacija. U realizaciji buvljaka su sudjelovali aktualni stipendisti Zaklade: Lea Štefković Lea Bušić, Danijel Topljak, Ivan Vujčetić, David Dudek, Filip Komarica, Luka Vuković i Ana-Marija Vuković.

Iako je u planu bilo istu večer u Caffe baru „Korner“, u ulici Kralja Tomislava 56, organizirati dobrotvorni pub-kviz s istim plemenitim ciljem, zbog manjka prijavljenih timova za sudjelovanje, pub-kviz je odgođen za svibanj. Iz Zaklade na sudjelovanje pozivaju sve građane željne vježbanja moždanih vijuga, dobrog druženja i filantropskog raspoloženja.

Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenut je 2007. godine, a ove se godine održava 14. travnja, čime se diljem svijeta promovira činjenje dobrih djela, volonterstvo, zajedništvo i filantropija. U Hrvatskoj se provodi već treću godinu za redom u organizaciji samoborske Udruge „Djeca za bolji svijet“, a Zaklada „Volim Križevce“ u ovom obilježavanju sudjeluje drugu godinu zaredom.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno