Slučaj Goldman – francuska sudska drama prema istinitoj priči

Kino vikend u petak 5. travnja u 20 sati otvara horor Prvo pretkazanje, priča koja prethodi čuvenom horor klasiku Pretkazanje iz 1976. godine. Originalni film redatelja Richarda Donnera, u kojem su igrali Gregory Peck i Lee Remick, govori o paru kojem nakon tragičnog gubitka novorođenog djeteta dolazi novo dijete – dječak Damien Thorn. Nakon niza misterioznih događaja i nasilnih smrti bliskih obitelji Thorn, Robert i Katherine saznaju da je dječak kojim je Robert u tajnosti zamijenio vlastito dijete zapravo Antikrist. Danas, skoro 50 godina kasnije 20th Century studio donosi scenarij koji opisuje što je sve prethodilo toj poznatoj priči. U fokusu je mlada Amerikanka koja je poslana u Rim kako bi započela život u službi crkve. Stvari izmiču kontroli, nailazi na tamu pod čijim utjecajem dovodi u sumnju vlastitu vjeru, a zavjera koju razotkriva ima za cilj rađanje utjelovljenja zla.

U subotu 6. travnja u Kinu Križevci se u 17 sati prikazuje film  Godzilla x Kong: Novo carstvo u kojem se bore dva diva, zastrašujući Godzilla i svemoćni Kong. Ovaj spektakl jedan je od najvećih filmskih naslova 2024., a popularni titani će prvi put u povijesti morati postati saveznici i boriti se protiv zajedničkog neprijatelja koji prijeti čovječanstvu. Godzilla x Kong: Novo carstvo zaranja duboko u povijest Titana i njihovo porijeklo, istražujući tajne Otoka Lubanja, dok otkriva mitsku bitku koja je oblikovala ova izvanredna bića i zauvijek ih povezala s ljudima.

U večernjem terminu od 20 sati u subotu se prikazuje francuska kriminalistička drama Slučaj Goldman. Riječ je o ekranizaciji stvarnog dramatičnog sudskog procesa koji je sredinom sedamdesetih podijelio Francusku. Optuženik je Pierre Goldman, aktivist radikalne ljevice i kontroverzna figura, a prijeti mu doživotni zatvor za četiri oružane pljačke, od kojih je jedna rezultirala smrću dvije osobe. Međutim, Goldman, iako priznaje krivnju za pljačke, inzistira na vlastitoj nedužnosti po pitanju ubojstava. Brani ga mladi odvjetnik, Georges Kiejman, ali njihov će odnos ubrzo postati zategnut. Provokativni Goldman riskira smrtnu kaznu čineći ishod suđenja neizvjesnim. Suđenje stoljeća u Francuskoj, u kojem se zrcale političke, ideološke i antisemitističke tenzije, podijelilo je zemlju i produbilo jaz između konzervativne desnice i intelektualne ljevice.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno