Nezadovoljan odnosom trenera, Luka Tomas napustio KK Dinamo

Križevački košarkaš Luka Tomas kratko se zadržao u zagrebačkom prvoligašu Dinamu, niti mjesec dana. U Dinamu je odigrao nekoliko utakmica s manjom minutažom, a nedavno mu trener Sesar nije “dao ni sekunde” u važnom ogledu s Cedevitom Junior koju je Dinamo izgubio. Upitali smo njegovog oca, profesora kineziologije u mirovini i košarkaškog trenera, kako to da Luka ne dobiva prigodu kod Sesara, a Ante nam je otvorio dušu.

U obitelji smo odlučili, nakon svega, da Luka ode iz Dinama. Sesar ga je trideset puta zvao da im se priključi, a onda se prema njemu ponaša kao prema nekom početniku ili potpuno nepoznatom igraču. Luka se, hvala Bogu, oporavio od ozljeda nakon nekoliko godina muke i bio je spreman za oglede i nova dokazivanja pod obručima. Trebalo mu je samo dati više prigode i veću minutažu i začas bi bio pravi, a ne ga, doslovno, ignorirati od samog dolaska u klub, a prethodno ga toliko puta zvati da im se pridruži. Sesar sada govori da nije fizički spreman. Temelj je spreme što majka rodi, a sve ostalo je nadogradnja, a dopuštam sebi da o tomu mogu puno stručnije govoriti od Sesara. To je, nažalost, naša košarkaška stvarnost i stoga nas ne treba čuditi što dosta talentiranih igrača ne dosegnu sportsku razinu koju po svemu imaju i, naposljetku, zaslužuju”, ogorčen je Ante Tomas. “Luka je u Dinamu igrao takoreći za “džabe”, 2 tisuće eura od 1. ožujka do kraja sezone, bez stana i hrane“, dodao je Tomas.

Luka je u 25. godini, s puno premijerligaškog iskustva i može još puno toga dati hrvatskoj košarci. Obitelj Tomas je, nesumnjivo, najpoznatija hrvatska košarkaška obitelj koja je iznjedrila olimpijca i internacionalca Marka, internacionalca i uspješnog trenera Ivana i najmlađeg Luku koji će, vjerujemo, sljedeće sezone naći drugi klub u kojem će se znati cijeniti njegovo košarkaško umijeće.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno