Ovaj vikend tri filmska hita

Večeras, u petak 22. ožujka u 20 sati, Kino Križevci prikazuje film Dina 2, adaptaciju znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta iz 1965. i nastavak filmskog spektakla. Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je Dina stala, radnja ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa, i mistične Lady Jessice, Paul je dobio zadatak savladati svoje strahove kad ga sudbina i moćne nevidljive sile povuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti. 

U subotu u 17 sati prikazuje se Izazov života. Priča je to o sportskoj avanturi u divljini, tijekom šest dana i noći, na nekim od najtežih terena na svijetu gdje timovi trče, voze bicikle, penju se i kajakare. Michael je opsjednut pobjedom i suočen s financijskim izazovima i osobnim žrtvama okuplja snažan tim za posljednju priliku. Tijekom utrke, tim susreće lutalicu Arthura, psa koji postaje neizostavan član tima. Kada su im rekli da će biti diskvalificirani ako pokušaju povesti Arthura na kajaku, Michael i njegov tim biraju vjernost nad pobjedom, riskirajući eliminaciju. Ova odluka potiče Michaela na razmišljanje o pravim vrijednostima života. 

Večernji termin u subotu u 20 sati rezerviran je za srpsku komediju Jorgovani, smještenu u samo jednu večer koja na satiričan način prikazuje pravi život glumaca iza kulisa. Katarina i Igor su glumci koji su zajedno i na ekranu i izvan njega. Oslijepili od bliceva i oglušili od aplauza oni se, iako nerazdvojni, dugo nisu ni čuli ni vidjeli, sve do dodjele nagrada za najbolju seriju godine, gdje će se cijela ekipa okupiti. Tu se jasno vide i lice i naličje filmske i televizijske industrije u Srbiji danas, a postat će jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno