Violinisti otvaraju osmi Sonus – publika je dobrodošla

Nastupima violinista, u utorak 19. ožujka počinje osmo Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus, kojem su organizatori Glazbena škola Alberta Štrige i Glazbena udruga Opus. Službeno otvorenje natjecanja je u utorak u 13 sati u koncertnoj dvorani škole i otvoreno je za javnost, a u deset dana ondje će svoje vještine i znanja pokazati skoro 400 mladih glazbenika iz svih krajeva i glazbenih škola Hrvatske te iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prva tri dana natjecat će se violinisti, 22. ožujka na pozornicu izlaze gitaristi, 23. i 24. ožujka palice preuzimaju udaraljkaši, od 25. do 28. su na redu klaviristi te 27. i 28. ožujka tamburaši solisti na bisernici i braču. Natjecanje iz solfeggia održat će se 20. ožujka.

Projekt Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op. 8 sufinancira Grad Križevci, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja svečani je pokrovitelj. Udruga Opus osnovana je 2013. godine na inicijativu nekoliko glazbenih pedagoga iz različitih područja glazbene umjetnosti, a većina osnivača bili su ili još jesu članovi kolektiva Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Cilj Udruge je širenje znanja razmjenom iskustava, unapređenje glazbene kulture, umjetnosti, stvaralaštva i pedagogije, a želja osnivača je potaknuti sudionike na nove ideje te ih dodatno motivirati na stvaranje kroz sve oblike glazbenog stvaralaštva.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno