Križevčani među dobitnicima županijskih nagrada

Nagradu za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije ove će godine dobiti udruga P.O.I.N.T. , Nogometni klub Radnik-Križevci dobit će priznanje za iznimna postignuća u protekloj godini, dok Križevčanima Davoru Konficu ide zahvalnica, a Đurđici Trbus plaketa župana, potvrdili su to jučer članovi Županijske skupštine na prvoj ovogodišnjoj sjednici. Ovogodišnji laureati nagrade će primiti na svečanoj sjednici uz Dan Koprivničko-križevačke županije 13. travnja.

Križevačku udrugu P.O.I.N.T., koja slavi dvadeset godina, nagrađuju za provedbu raznih izvaninstitucionalnih obrazovnih programa, kulturnih događaja, humanitarnih akcija, kreiranja internetskog portala Križevci.info, izdavanja publikacija, poticanje volonterizma kod mladih te kroz uspješnu provedbu projekata financiranih sredstvima Europske unije. NK Radnik-Križevci dobit će nagradu za iznimno postignuće u protekloj godini osvajanjem naslova prvaka u Trećoj nogometnoj ligi Sjever i za osvajanje nagrade za fair play momčad lige, plasman u viši rang natjecanja – SuperSport Druge nogometne lige te za plasman u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Svaka udruga dobit će 663 eura novčane nagrade.

Predsjedniku Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik Davoru Konficu Županija daje zahvalnicu za uspjehe u radu i postignute rezultate na području njegovanja folklora i očuvanja kulturne baštine, posebno očuvanja zborskog pjevanja te uspješnog zborskog nastupanja. Predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Đurđica Trbus dobit će plaketu župana koja se dodjeljuje pojedincima, grupama ili jedinicama lokalne samouprave prigodom obljetnica, za promicanje ugleda kao i za unapređivanje kvalitete življenja na području Koprivničko-križevačke. Uz zahvalnice i plakete ide novčana nagrada od 398 eura.

Nagradu za životno djelo dobit će Terezija Salajpal iz Koprivnice, nagradu za promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“ Nevenka Fuchs iz Đurđevca, a nagradu za promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“ Davor Jendrašić iz Đurđevca. Zahvalnice će, osim spomenutih Križevčana, dobiti Nogometni klub „Graničar“ Legrad, Glumišna družina Virje, Robert Vulić i Marija Posavec iz Koprivnice, plakete Ivan Petak iz Legrada i Željko Kožarić iz Đurđevca, a za iznimno postignuće nagradit će i tvrtku Bistra iz Đurđevca za “vrhunske poslovne rezultate u djelatnosti građevinarstva i to naročito u segmentu gradnje vodnih građevina”, navodi se u obrazloženju.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno