Naši izviđači na 9. državnoj smotri

PETROVA GORA – Među oko 900 sudionika 9. smotre Saveza izviđača Hrvatske, koja se do 1. kolovoza održava na logorskom terenu u Muljavi na Petrovoj gori, Savez izviđača Koprivničko-križevačke županije od subote predstavlja 49 pripadnika izviđačkih odreda Kalnik iz Križevaca, koprivničkog Kamengrada i Picoka iz Đurđevca. U njihovom logoru su i izviđači iz još nekoliko gradova sjeverozapadne Hrvatske, poput Varaždina i Lepoglave, pa ih je ukupno 82-je, a kako svaki logor nosi ime jednog od nacionalnih parkova, naši izviđači za svoj su dobili ime Sjeverni Velebit. A kakav je program osmišljen za državnu izviđaču smotru, doznajemo od predsjednika Saveza izviđača naše županije Stjepana Vrhovca.

– Možemo reći da imamo puno radionica koje se svakodnevno održavaju, znači od Životinjskog carstva, od Dana vode, od noćnog orijentacijskog natjecanja, od igara poletaraca, znači za najmlađe, od logorskih vatri navečer, pa sve do ovih radionica koje su u okviru Saveza izviđača Hrvatske, znači kao državna izviđačka orijentacijska natjecanja i odlazak na bivak – uglavnom nam je ovdje prekrasno, rekao nam je S. Vrhovec.
Stjepan Vrhovec je dodao da su u svim sadržajima smotre prisutne teme očuvanja okoliša, važnosti održivog razvoja, volonterskog rada, razumijevanja i tolerancije, te prevencije neprihvatljivog ponašanja. 9. smotra Saveza izviđača osim sudionika iz cijele države ugostila je i 50-tak izviđača iz Češke, Islanda, Makedonije i Rusije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.