Drugi dio hvaljenog filma igra i ovaj vikend

U petak u 17 sati na programu Kina Križevci je besplatna projekcija filma Kraljica plesa, kao dio tradicionalne filmske proslave Međunarodnog dana žena koju organizira Kino mreža kao Ženijalni dani. Dvanaestogodišnja Mina možda ne zna plesati i nema puno samopouzdanja, ali to je ne ometa u namjeri da se prijavi na audiciju za školsku plesnu skupinu. Podršku pronalazi u svojoj nekonvencionalnoj baki i najboljem prijatelju, ali ima i skeptika. Kroz suze, smijeh i vesele ritmove, Mina će razbiti vlastite barikade i oboriti vas s nogu. Kraljica plesa šarmantan je film premijerno prikazan na Berlinaleu.

U petak 8. ožujka u 20 sati Kino Križevci prikazuje horor Imaginarni, film koji zadire u nevinost imaginarnih prijatelja i traži odgovor na pitanje jesu li oni plod dječje mašte ili su paravan za nešto puno strašnije? Kada se Jessica sa svojom obitelji preselila u dom svog djetinjstva, njezina najmlađa kćer Alice razvila je privrženost plišanom medvjediću koji zove Chauncey i koji se nalazi u podrumu. Alice s Chaunceyjem počinje igrati igre koje počinju razigrano, ali postaju sve zlokobnije. Kad Aliceino ponašanje postaje zabrinjavajuće, Jessica shvaća da je Chauncey puno više od plišanog medvjeda za koji je vjerovala da jest.

U subotu u 17 sati prikazuje se crtić Kung Fu Panda 4. U novoj pustolovini, Po, koji bi trebao postati duhovni vođa Doline mira, traži svog nasljednika u ulozi Zmajskog ratnika dok se bori protiv novog opasnog neprijatelja. Glasove likovima u originalnoj verziji posudile su hollywoodske zvijezde Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman i Bryan Cranston. U hrvatskoj verziji, glasove Pou i ostalim likovima posuđuju Franjo Dijak, Branimir Vidić, Mia Krajcar, Mirta Zečević i mnogi drugi.

Tri godine nakon prvog dijela u kino je stigao film Dina 2, adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta iz 1965. i nastavak znanstveno-fantastičnog spektakla. Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je Dina stala, radnja ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa, i mistične Lady Jessice, Paul je dobio zadatak savladati svoje strahove kad ga sudbina i moćne nevidljive sile povuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti. Film se u križevačkom kinu prikazuje u subotu 9. ožujka u 20 sati.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno