Pregledi, testiranja i predavanja uz Tjedan otvorenih vrata Zavoda za javno zdravstvo

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije ove godine slavi 30. godišnjicu rada i tim povodom organizira “Tjedan otvorenih vrata” u kojem će sugrađanima biti dostupna  medicinska testiranja te stručne edukacije i predavanja.

U cilju prevencije raka debelog crijeva svi građani Koprivničko-križevačke županije mogu obaviti testiranje stolice na skriveno krvarenje u Zavodu za javno zdravstvo cijeli tjedan od danas 26. veljače do petka 1. ožujka. U Križevcima se testiranje obavlja na Trgu sv. Florijana 12 od 7do 9 sati.

Zavod cijeli tjedan organizira različite aktivnosti kojima se bave njegove službe, od posjeta vrtićkih skupina, stručnog skupa o cijepljenju protiv HPV-a, predavanja o nacionalnim preventivnim programima ranog otkrivanja raka dojke, debelog crijeva, bronha i pluća. U utorak 27. veljače u Savjetovalištu za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine u Koprivnici od 8 do 14 će se obavljati pregledi i analiza sastava tjelesne mase, a u subotu je na koprivničkom trgu javnozdravstvena akcija promocije nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke, debelog crijeva, bronha i pluća, mjerenje tlaka i razine šećera u krvi i edukacija stanovništva. Svečano obilježavanje 30. godišnjice rada Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije je u srijedu u sjedištu Zavoda u Koprivnici.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.