Križevački Crveni križ ugovorio još jedan projekt Zaželi s dosad najvećim iznosom

Gradskom društvu Crvenog križa Križevci odobren je projekt „Pruži ruku potrebitima“, još jedan iz poziva Zaželi financiranog iz Europskog socijalnog fonda plus. Vrijednost projekta je skoro milijun i pol eura, što je dosad najviši iznos odobrenih bespovratnih sredstava Gradskom društvu Crvenog križa Križevci za provedbu projekta.


Ravnateljica Antonija Pukec ugovor je potpisala danas, a projekt će se provoditi 36 mjeseci, od toga je 30 mjeseci predviđeno za pružanje usluge potpore i podrške. Obuhvaćeno je područje grada Križevaca i okolnih naselja te općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno s ciljem povećanja socijalne uključenost i preveniranja institucionalizacije. Glavna aktivnost je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom uz nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Kroz projekt će se zaposliti 33 osobe koje će brinuti o 198 korisnika.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci provodilo je u tri faze Zaželi – program zapošljavanja žena, a u novom projektu fokus je na korisnicima koji će za ulazak u projekt morati zadovoljiti određene uvjete koje će GDCK objaviti na svojim stranicama i u lokalnim medijima. Na današnjoj svečanosti ukupno su uručena 72 ugovora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.