Križevčani među najuspješnijim sportašima u županiji

Darko Jambreković iz NK Radnik Križevci zaslužni je sportski djelatnik Koprivničko-križevačke županije, a Dragutin Sačarić iz Streljačkog kluba “Križevci 1252” je najuspješniji sportski trener u županiji i nagrade za to su primili jučer na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini. Kadetska ekipa Streljačkog kluba “Križevci 1252” proglašena je perspektivnom muškom sportskom ekipom županije, dok su Matija Berend iz Boksačkog kluba Ronin i NK Radnik Križevci dobili nagrade Zajednice sportova županije za iznimno sportsko postignuće u prošloj godini.

Od Križevčana su među nominiranima još bili Iva Katalenac iz Karate kluba KTC, košarkaši Juraj Brkić i Borna Katanović iz KK Radnik-Križevci, juniorske ekipe Streljačkog kluba “Križevci 1252” i Boksačkog kluba Ronin, hodačica Melita Brunović-Čondić iz AK Križevci, Luka Nervo iz Motociklističkog kluba “Križevci” i seniorska ekipa Brzinci iz istog kluba. Predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković čestitao je svim sportašima, klubovima i sportskim radnicima te Županiji i jedinicama lokalne samouprave na odličnoj suradnji tijekom protekle godine što je i dovelo do dobrih rezultata naših sportaša.

Ponosni smo na vas i vaše vrhunske rezultate kojima promovirate sredine iz kojih dolazite, našu županiju i Republiku Hrvatsku. Svjesni smo da rezultati nisu došli slučajno, već da je iza toga marljiv rad te mnogo zalaganja i odricanja“, poručio je Lovković. Župan Darko Koren izdvojio je sport kao jednu od najvažnijih sastavnica društva, a sportaše pohvalio zbog vrhunskih rezultata koje postižu.

„Posebno smo ponosni jer smo geografski mala županija koja se može pohvaliti vrhunskim sportom i masovnošću kroz školski sport. Naša je uloga tu poprilično važna jer je bitno mlade generacije usmjeravati da se bave sportom. Potičemo školski sport kroz aktivnosti mladih, a taj ćemo segment i dodatno pojačati. Svim sportašicama i sportašima, trenerima, mentorima, klubovima i sponzorima koji vas prate na vašem sportskom putu od srca čestitam na rezultatima i želim vam mnogo sportskih uspjeha u budućnosti“, rekao je župan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.