Županijski HGSS: Akcije su sve kompleksnije, lani smo imali 17 spašavanja

Županija će preraspodijeliti sredstva unutar sustava i dodatno pojačati pomoć za rad Hrvatske gorske službe spašavanja u našoj županiji, najavio je župan Darko Koren pri potpisivanju Sporazuma o financiranju redovne djelatnosti HGSS stanice Koprivnica. Vrijednost ugovora je 15 tisuća eura, što je povećanje za dvije tisuće eura u odnosu na prošlu godinu.

„Služba koju obavljate temelji se na volonterima i ljubavi prema profesiji, to uistinu treba valorizirati. Drago nam je da i neke jedinice lokalne samouprave na čijim područjima pojačano djelujete također doprinose u osiguranju sredstava za vaš rad“, rekao je župan i dodao kako je HGSS spreman odgovoriti na najteže zadatke, a dokazali su najvišu razinu operativnog djelovanja u kompleksnim situacijama, posebno u vrijeme pandemije, potresa i nedavnih velikih poplava koje su pogodile županiju. Najavio je i izgradnju budućeg županijskog Centra zaštite i spašavanja, koji je dio Sporazuma Sjever i čime će se županijski sustav civilne zaštite dodatno ojačati. HGSS u našoj županiji trenutačno ima 36 članova različitih specijalnosti, a svatko od njih ima svoju ulogu i vrijednu funkciju, rekao je pročelnik službe Dejan Bojovski.

Kontinuirano radimo na svim poljima, trudimo se sve pokrivati s obzirom na to da smo volonteri i da smo svi negdje zaposleni te ne dobivamo naknadu za sve što radimo. Akcije su sve kompleksnije, a i turista je sve više na našem području pa tako primjerice u prošloj godini bilježimo 17 spašavanja, od čega je 11 bilo potražnih akcija. Spremni smo za sve situacije i nastojimo se dodatno educirati kako bi bili još bolji i na usluzi našim sugrađanima “, kazao je Bojovski te zahvalio na suradnji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.