Uklonjena su stabla uz šetnicu i stadion

Gdje su nestala stabla, grab i lipa posađeni prije godinu dana uz šetnicu između istočne ograde gradskog stadiona i srednjoškolskih igrališta? Ondje je lani posađeno dvadeset osam sadnica nabavljenih sredstvima koje je Turističkoj zajednici grada Križevaca odobrilo Ministarstvo turizma i sporta u okviru projekta “Hrvatska prirodno tvoja”. Stabla su označena oznakom održivosti Hrvatskog turizma – Hrvatska prirodno tvoja te su mapirana u aplikaciji Europske agencije za okoliš pod nazivom MapMy Tree.

Svaki dobitnik sredstava, a u Križevcima je to Turistička zajednica, u aplikaciju je unio podatke o posađenim stablima kako bi se pratio razvoj i objedinile informacije o sadnji na globalnoj razini. Direktorica križevačke TZ Olinka Gjigaš, kad smo je pitali, nije imala informaciju da je drveće uklonjeno, kao ni tko ga je maknuo. Budući da je zemljište gradsko, isto smo pitanje uputili gradskim službama.

Izvođač radova na projektu Aglomeracije je naručio uklanjanje i spremanje stabala do završetka radova te vraćanje“, odgovorili su iz Ureda gradonačelnika.

Križevačka turistička zajednica je, podsjetimo, kao jedina iz naše županije lani bila među dobitnicima na natječaju Hrvatske turističke zajednice. Dobila je najveći iznos, 1575.55 eura, i kupljeno je najviše stabala koliko se mogli nabaviti tim sredstvima. Akcijom se željelo potaknuti gradove na sadnju stabala radi smanjenja ugljikovog otiska pa su se novcem za ozelenjavanje morala nabaviti stabla koja će razvijati velike krošnje.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Nitro Biber piše:

    “zelena gradska vlast’…..je je.Zelena vlast pa i crvena ili žuta,sigurno ne odlaže ilegalno građevinski otpad po livadi.Ja neznam tko ih je doveo na vlast ali taj nas je grdo zeznuo….

  2. Tanja piše:

    Ovaj grad je postao živi užas, sav je raskopan na sve strane, jedno slože drugo upropaste.Tko je dozvolio taj silan promet kroz usku Gundulićevu ulicu,teretnim vozilima, autobusima,ds bi se mimoišli,a to je nemoguće,jedan mora na rezol,koma,kuća mi se trese…..sve zagvaljujući “zelenoj” grsdskoj vlasti…..strašnooo

Komentari su zatvoreni.