Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1451

Dr. Ivo Belan na predavanju u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima 9. veljače (foto R. Matić)
Dr. Ivo Belan na predavanju u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima 9. veljače (foto R. Matić)
Dr. Ivo Belan na predavanju u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima 9. veljače (foto R. Matić)

U Temi Krugova slušamo prvu polovinu predavanja liječnika dr. Ive Belana pod naslovom Kako najefikasnije usporiti proces starenja, koje je održao u petak, 9. veljače navečer u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković”. Predavač ima 88 godina.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Tristo zečeva: Najljepše slovenske narodne bajke iz ostavštine Milka Matičetova, u kutku za mlade Pisma tebi Nike Kovač, na odjelu beletristike Žamor grada: Roman Margarite Kinstner , a na stručno-znanstvenom odjelu Lov na degenerike: O nekim vidovima uspostave psihijatrijskog diskursa u banskoj Hrvatskoj i njegovoj ulozi u izgradnji građanskog društva Mislave Bertoše i Tvrtka Vukovića.

Na današnji datum rođeni su Ignjat Đurđević, Dživo Gundulić, Thomas Robert Malthus, Ivan Andrejevič Krilov, Johann Peter Gustav Lejeune Dirichlet, William Shockley, Kim Novak, George Segal i Oliver Reed, Thomas Alva Edison promatrao je efekt, kasnije nazvan po njemu, koji je omogućio elektronske cijevi, a Francuska je postala četvrta nuklearna sila. Umrli su Benvenuto Cellini, Filip Grabovac, Ruđer Bošković, Franjo Rački i Ivan Večenaj. 13. veljače je Svjetski dan radija.

U Vijestima Krugova govorimo o novom izdanju Krležinih djela, o arhivskoj građi Dubrovačke Republike, o izložbi predmeta iz zagrebačkog Arheološkog muzeja u Chicagu, te o izložbi posvećenoj Tomislavu Gotovcu.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događaje s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo istraživanje Jupiterovog sistema i otkriće neobične patuljaste galaksije.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Richarda Wagnera, Huga Beckera, Ricka Wakemana, Colina Matthewsa, Stjepana Mihaljinca, Robbieja Williamsa, Petera Gabriela te grupe The Beatles.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1451 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 13. veljače od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.