[FOTO] Finale kros lige u Ratarskoj šumi

Niko Gagro pobijedio je u petom kolu 3. Križevačke kros lige proteklog vikenda najbrže savladavši 6.5 kilometara dugu stazu kroz Ratarsku šumu, za što mu je trebalo 27 minuta i 43 sekunde. Minutu kasnije zajedno su u cilj utrčali Željko Dubravec i Ivan Višak, dvojac koji je u svim ranijim kolima bio na vrhu postolja. U ukupnom poretku nakon svih istrčanih kola prvi je Dubravec, drugi Višak i treći Antun Siročić. U ženskoj konkurenciji Ratarsku šumu najbrže je istrčala Ema Ljatifi, druga je bila Monika Grivić i treća Marijana Švagelj. One su istim redoslijedom i na postolju u ukupnom poretku, a Ema je pobijedila u sva četiri natjecateljska kola lige, (štafeta na Štefanje nije ulazila u ukupni poredak). Najbrža među hodačicama i ovaj put je bila Melita Brunović Čondić, za njom Tamara Pap i treća Vesna Sokač. Melita je i ukupna pobjednica lige u kategoriji hodačica, Vesna je druga i treća je Sandra Kantar.

Najmlađi natjecatelji i ovo su kolo odradili na stadionu uz navijačku podršku roditelja, baka i djedova. Treću Križevačku kros ligu trčalo je četrdesetak klinaca, a Vid Martinčić, Šimun Krušić, Noa Jukica i Kaja Martinčić nisu propustili niti jedno kolo!

Trkačku kros ligu pokrenuli su entuzijasti okupljeni oko Škole trčanja i nordijskog hodanja pri AK Križevci kako bi potaknuli i održali motivaciju za treniranje tijekom zime i dodatno promovirali rekreativno trčanje. Priču su podržali sponzori, uključili se rekreativci, a od ove godine i djeca. Bez obzira na relativno blagu zimu, neka kola odrađena su na debelom minusu, po ledu i blatu, ali trkači su ipak došli – obuli tenisice, otrčali zadanu stazu pa niti jedno kolo nije otkazano! Organizatori su već najavili i četvrto izdanje lige, otvara ga, po tradiciji, dionica Ratarskom šumom, a start je za samo deset mjeseci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.