Županija priprema dokumentaciju za klaonicu i hladnjaču na Čretu


Ministarstvo poljoprivrede financijski će podržati izradu cjelovite projektno-tehničke dokumentacije Distributivnog centra za meso u poslovnoj zoni Čret, potvrdila je jučer ministrica Marija Vučković na sastanku sa županom Darkom Korenom u Koprivnici. Županija je kao nositelj projekta dosad već osigurala bespovratna sredstva resornog ministarstva kojima je sufinancirala izradu studije izvodljivosti, analize troškova i koristi te idejnog projekta, a ministarstvo je obećalo podržati izradu ostatka dokumentacije (za što treba još 225 tisuća eura) kako bi se nastavilo s daljnjim fazama projekta.

Distributivni centar za meso u Križevcima uključen je i u plan razvoja naše županije orijentirane na poljoprivredu i stočarstvo, priopćeno je iz Županije. Namjera je tržišno unaprijediti potencijal u stočarskoj proizvodnji na području županije, modernizirati način pripreme mesa za tržište i mogućnosti čuvanja mesa u hladnjačama, razviti kratki lanac opskrbe i omogućiti model „od polja do stola“, a sve u korist proizvođača i potrošača.

Riječ je o strateškom projektu na regionalnoj razini u razvoju poljoprivrede i pokretanju gospodarske aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji i susjednih županija, obuhvaća izgradnju hladnjače i klaonice kapaciteta 3000 tona, a lokacija u poslovnoj zoni Čret u Križevcima zbog svoje pozicije i prometne povezanosti se pokazala kao idealno logističko polazište orijentirano na područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske te Zagrebačke županije.
Proizvođači s područja županije čvrsto podržavaju izgradnju klaonice i hladnjače, potvrdio je to predsjednik Udruge Baby Beef Zvonimir Širjan dodavši da na ovom području postoji interes za bavljenje i daljnji razvoj stočarstva, a klaonica i hladnjača bi osigurale i veću razinu kvalitete proizvoda.

Projekt je vrijedan oko 10.2 milijuna eura bez PDV-a i planira se primarno financirati iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost (NPOO), europskih fondova te sredstava partnera na projektu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.