Traju prijave za gradska priznanja i zaslužne građane

Od danas do 2. veljače otvorene su prijave za prijedloge za javna priznanja koje Grad Križevci dodjeljuje zaslužnim građanima. U skladu s Odlukom o javnim priznanjima iz 2022. i na temelju prijava građana, organizacija ili udruga, dodjeljuju se nagrade za životno djelo, plakete, priznanja, te plakete i priznanja u vatrogastvu. Osim toga, posebno zaslužna osoba koja je svojim radom dala doprinos gospodarskom, kulturno-povijesnom ili općenito društvenom probitku, odnosno promicanju ugleda i položaja Križevaca, koja nema prebivalište na području grada, može se proglasiti počasnim građaninom.
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima s područja Križevaca za najviše zasluge na području znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života Grada Križevaca. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se za zasluge ako su one ostvarene izvan profesionalnog djelovanja pojedinca, a u iznimnim slučajevima može se dodijeliti i za postignuća pojedinca unutar svog područja rada kada ta postignuća moraju biti od iznimnog značaja za širu društvenu zajednicu na nacionalnoj razini i šire i/ili od opće koristi za cijelo društvo.


Plaketa se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za iznimna postignuća te za trajnu, opće priznatu djelatnost kojom se znatno doprinosi razvoju Križevaca u zemlji i inozemstvu. Za rad i postignuća Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava, dodjeljuje se Plaketa u vatrogastvu. Priznanje Grada namijenjeno je osobama za postignute višegodišnje uzorne uspjehe u radu kao i za iznimno postignuće u prethodnoj godini. Za rad i postignuća Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca i dobrovoljnih vatrogasnih društava dodjeljuje se Priznanje u vatrogastvu.

Uvjeti i obrasci za podnošenje prijava dostupni su ovdje. Odluke o prijavama i kandidatima za nagrade donosi Gradsko vijeće na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, a nagrade se tradicionalno dodjeljuju na svečanoj sjednici uz Dan grada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.