Solarne elektrane na vrtiću, školama i sportskim dvoranama

Pet križevačkih zgrada javne namjene dobilo je ovih dana solarne elektrane zahvaljujući projektu One Sun Connecting North and South. Riječ je o pilot projektu čiji je nositelj Regionalna energetska agencija Sjever, a partneri 16 hrvatskih gradova i općina te fakulteti iz Hrvatske i Norveške, a namjera je povećati proizvodnju električne energije iz sunčeve energije u objektima javnog sektora i smanjiti emisiju CO2.

default
default

U Križevcima su solarne elektrane postavljene na krov Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, na gradski vrtić, OŠ “Vladimir Nazor”, sportsku dvoranu u Potočkoj ulici i onu uz OŠ Ljudevita Modeca i ukupno su vrijedne oko 246 tisuća eura, od čega je 209 tisuća bespovratno iz fondova EU i Norveškog financijskog mehanizma, a oko 37 tisuća eura iz gradskog proračuna. Osim u Križevcima, elektrane će se postaviti ili su već postavljene u još petnaest hrvatskih gradova i općina.
U priopćenju iz Grada najavljuju da će u 2024. na ulazu u grad postaviti veliku fotonaponsku elektranu u koju će uključiti građane.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.