PORA gradovima i općinama nudi pomoć u pripremi projekata za EU sredstva

Na redovnom kolegiju gradonačelnika i načelnika sa županom Darkom Korenom jučer u Koprivnici raspravljalo se o natječajima za EU sredstva, izradi prostornih planova putem novog elektroničkog sustava, odredbama Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama i ostalim temama važnim za funkcioniranje lokalne samouprave. Ovo je drugi put da se predstavnici jedinica lokalne samouprave sastaju sa županom, no naglašeno je da ih treba i dalje koristiti kao mogućnost razmjene mišljenja i iskustava o zajedničkim temama koje su važne za daljnji razvoj županije. Posebice se to odnosi na pripremu projekata koji su financirani sredstvima EU.

“PORA je itekako opravdala svoje postojanje, a potvrdu kvalitete rada dobili smo i na konferenciji o regionalnom razvoju gdje je naša Razvojna agencija dobila sve pohvale i čestitke za svoj rad. Uvjeren sam da će i novi sporazum kojim je PORA osigurala 620 tisuća eura biti dodatni poticaj za pružanje stručne pomoći u pripremi i provedbi kvalitetnih projekata od interesa za razvoj županije”, poručio je župan.

Pred nama je razdoblje novih javnih poziva, čak njih 68 u različitim područjima ukupne vrijednosti 2.8 milijarde eura, stoga je nužno pripremati svu dokumentaciju kako bi bili spremni za prijavu. “Stojimo vam na usluzi kao i svih ovih godina“, poručila je Melita Birčić, ravnateljica PORA-e koja nudi tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekata i njihove usluge već godinama koriste neke općine i gradovi te javnopravna tijela.

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Zlatko Filipović sudionicima sastanka je predstavio informacije o izradi prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“,  pročelnica Ljubica Belobrk Flamaceta govorila je o Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama, a pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev je izvijestila o problematici registracije klijeti za pružanje smještajnih kapaciteta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.