Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1443

Predstavljanje Kozmološkog instituta 24. studenoga (foto krizevci.hr)
Predstavljeni rezultati rada Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode (foto krizevci.hr)

U Temi Krugova slušamo snimku prve polovice predstavljanja rada i istraživanja Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode iz Križevaca koje je za javnost i medije održano 24. studenoga u Kozmološkom centru u Križevcima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Hana i Janko i ukradeni Božić Nives Madunić Barišić i Darka Kreča, na odjelu beletristike Troje Valérie Perrin i Tri jabuke s neba pale Narine Abgaryan, a na stručno-znanstvenom odjelu Dinastija Gucci: Senzacionalna priča o ubojstvu, ludilu, glamuru i pohlepi Sare Gay Forden.

Na današnji datum rođeni su Gustave Flaubert, Janko Leskovar i Edvard Munch, prenešen je prvi radio signal preko Atlantskog oceana, umrli su Andrija Kačić Miošić, Franjo Dugan i Vinko Žganec.

U Vijestima Krugova govorimo o pronalasku fosila lubanje pliosaura, o kinu virtualne stvarnosti u Zagrebu, o aukciji slike Vlahe Bukovca te o najčitanijim člancima na Wikipediji ove godine.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo meteorski roj Geminidi, Haleyev komet koji se počeo vraćati prema Suncu, uspješno “ozdravljenje” svemirskog teleskopa Hubble, te “pomrčinu”, to jest okultaciju zvijezde Betelgeuse asteroidom.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Emahoy Tsegue-Maryam Guebrou, Lodovica Giustinija, Percyja Fletchera, Roya Douglasa, Franje Dugana, Mauricea Ravela i grupe Bijelo dugme.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1443 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 12. prosinca od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.