Križevački matematičari uspješni na Mathemi

Učenici drugog razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Leon Pukec, Ivan Devčić i Jan Tepeš, koji su nastupili kao ekipa pod nazivom “Ivan i cvjetno društvo”, osvojili su drugo mjesto u finalu natjecanja iz matematike Mathema. Sve zadatke riješili su točno i zaradili maksimalan broj bodova, no jedna je ekipa u rješavanju bila brža od njih. Njihov mentor je profesor Darko Jembrek.

Osim srednjoškolaca, odličan rezultat ostvarili su i učenici petog razreda OŠ Ljudevita Modeca Klara Mihalić, Lovro Vukonić i Luka Novosel Glavočević. Oni su pod nazivom “Mali matematičari” osvojili treće mjesto, a za natjecanje ih je pripremao nastavnik Goran Ljaljić. Natjecale su se i tri ekipe iz OŠ “Vladimir Nazor” koje su zauzele osmo, deveto i deseto mjesto.

Nastup u finalu križevački su učenici osigurali pred dva tjedna u prvom kolu natjecanja u kojem su sudjelovale 324 ekipe iz cijele Hrvatske. Mathema je ekipno natjecanje iz matematike za osnovne i srednje škole i centre izvrsnosti, u ekipama je po troje učenika iz istog razreda, a organizator je Udruga mladih koprivničkih matematičara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.