[FOTO] Pohvaljeni križevački jubilarni darivatelji krvi

Na tradicionalnom prijemu povodom Dana darivatelja krvi sinoć u restoranu Vojarna, gradonačelnik Mario Rajn je zahvalio višestrukim darivateljima krvi na plemenitosti i humanosti, na odluci da daju dio svog tijela na raspolaganje da se spase drugi životi, i podijelio im prigodne zahvalnice i značke. Pohvalio je i Gradsko društvo Crvenog križa koje redovito svaki mjesec organizira i provodi akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a po broju prikupljenih doza naša je županija u samom vrhu. Točan podatak iznijela je ravnateljica GDCK Antonija Pukec – u proteklih 12 mjeseci u Križevcima su prikupljene 1062 doze krvi, a ove godine 887. Darivateljima su čestitali i predsjednica županijskog Crvenog križa Đurđica Trbus, predsjednik gradske organizacije Franjo Husinec i župan Darko Koren.

Zahvalnicu i zlatni znak priznanja za 100 davanja dobili su Dražen Cmrk, Ivan Pernjak i Niko Ištvanić, srebrni znak priznanja dobili su Vilim Gajski za 75 i Dubravka Strmečki za 55 davanja. Brončano priznanje dobili su Saša Đurđević, Dominik Mikulec, Ivica Valek, Sandro Novosel, Mario Nemec i Matija Lovreković za 50 davanja i Milica Lepčić za 35 darovanih doza krvi.

Zahvalnicu i značku za 25 davanja dobila je Ana Žajdlik, te za 40 davanja Tomislav Čegec, Dejan Horvat, Danijel Trakoščanec, Denis Jurčević, Kristijan Kirin, Siniša Pleše, Ivan Siladi, Martin Slavinić, Marko Švagelj, Darko Švogor, Stjepan Igrić, Danijel Puljak, Goran Kušec, Miljenko Tušek i Siniša Hartman. Obiteljsku zahvalnicu za dobrovoljne darivatelje dobile su obitelji Matuško (Kristina i Tugomir) i Horvat (Dražen i Tonko), dok su Dubravka Masnec i Velimir Bogdanović dobili završne zahvalnice.

Pohvaljeno je i deset žena i dvadeset osam muškaraca koji su u proteklih godinu dana prvi put darovali krv, a gradonačelnik im je uručio zahvalnice i značke uz želju da nastave s ovom plemenitom aktivnošću. Uime svih nagrađenih zavalio je Dražen Cmrk koji je podržao nove darivatelje i pozvao da što dulje podržavaju “krvotok solidarnosti”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.