Rajn izabran na vodeću funkciju udruge Energy Cities: Drugi gradovi uče od nas

Gradonačelnik Mario Rajn izabran je prošli tjedan u Modeni za potpredsjednika Upravnog odbora Energy Cities, udruženja koje okuplja više od 1000 lokalnih uprava iz 30 zemalja Europe. “Gradonačelnik je dobio punu podršku drugih gradova što je još jedna potvrda tome koliko su Križevci prepoznati po pitanju projekata i aktivnosti u području energetske neovisnosti, iako su puno manji od drugih članova udruženja poput Pariza, Heidelberga, Valencije i Amsterdama“, navode u priopćenju iz Rajnovog ureda.

Drugi gradovi uče od nas, a ovaj izbor još je jedan vjetar u leđa dodatnom isticanju Križevaca na karti Europe. Kao potpredsjednik imam priliku sudjelovati u kreiranju europskih politika zajedno s drugim gradovima u udruženju i to je zaista velika prednost za naš grad“, poručuje gradonačelnik.

Križevci su u ovoj udruzi od 2019., a Rajn je već godinu kasnije ušao u njen upravni odbor. Na konferenciji u Modeni križevački je gradonačelnik predstavio što Križevci rade po pitanju energije, klimatske neutralnosti i energetske tranzicije, priopćili su iz Grada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.