Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1433

Eksponati na izložbi optičkih naprava u Likovnoj galeriji u Križevcima, rujan-listopad 2023. (foto iz arhive Perzeida)

U Temi Krugova slušamo snimku otvorenja izložbe optičkih naprava u Likovnoj galeriji u Križevcima 27. rujna ove godine.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Razumiješ li, Betsy? Dorothy Canfield Fisher, na odjelu beletristike Codin Panaita Istratija i Ima li pjesnika u Monte Carlu: Antologija suvremene europske poezije koju je odabrao, preveo i pripremio Damir Šodan, a na stručno-znanstvenom odjelu Govori s ljubavlju: Nevjerojatna moć riječi MariaGiovanne Luini. Spominjemo i jednu tribinu u knjižnici koja se održava u vrijeme ove emisije.

Na današnji datum rođeni su Johann Karl Ehrenfried Kegel, Sergej Aleksandrovič Jesenjin, Tereza Kesovija i Edo Peročević, otvorena je zgrada današnjeg kazališta u Rijeci, ujedinila se Njemačka, te je počela nastava u novoosnovanoj hrvatskoj gimnaziji u Zadru. Umrli su Sveti Franjo Asiški, Jean-Baptiste Denys i Elias Howe.

U Vijestima Krugova govorimo o snimanju stranih filmova u Hrvatskoj, o prvom Festivalu Open House u Zagrebu, o izložbi aztečkih predmeta za ritualne obrede, te o Nobelovcima iz fiziologije ili medicine za ovu godinu.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo smjene posada na Međunarodnoj svemirskoj stanici i dokaz da se crne rupe okreću oko svoje osi.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Stevea Reicha, Antoinea Dauvergnea, Carla Nielsena, Arnolda Baxa, Ranka Filjaka, Marka Knopflera, Chubbyja Checkera, te grupa Fleetwood Mac, The Police i Genesis.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1433 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 3. listopada od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.