Trava između teniskih terena i kolodvora sve je viša, od vlasnika smo dobili odgovor zašto je tome tako

Poglede brojnih rekreativaca na teniskim terenima, putnika Hrvatskim željeznicama, ali i sve koji prolaze pješačko – biciklističkom stazom prema željezničkoj postaji, zaokuplja nepokošena trava koja se nalazi tik uz stazu, a između teniskih terena i parkirališta u sklopu kolodvora.

Visina trave sve je bliža jednom metru, a s obzirom na to da velik broj ljudi cirkulira tim dijelom grada, ne treba posebno naglašavati potrebu da se ista redovitije održava. Stoga smo poslali upit u Komunalno poduzeće d.o.o., koje je vlasnik spomenutog zemljišta, da nam pojasne zašto je trava još uvijek nepokošena i koliko često je ugovorom regulirano da se vrši otkos.

“Kosi se temeljem Ugovora o otkosu trave, koji je sklopljen na temelju Javnog natječaja. Trava često preraste jer se spomenuta površina kosi u poljoprivredne svrhe, tj. otkos se koristi za ishranu stoke. Do sada su ugovori o otkosu potpisivani na period od 5 godina, te je ove godine, istekom petogodišnjeg ugovora, potpisan novi, ali ovaj puta jednogodišnji ugovor”, potvrdili su za naš portal iz Komunalnog poduzeća, a potom i pojasnili da im vremenske neprilike nisu išle na ruku.

“Trenutna situacija je lošija nego ranijih godina zbog kišnih perioda i nemogućnosti ulaska teške mehanizacije na spomenutu površinu. Toga je svjestan i zakupac koji je već ranije upozoren, s naše strane, na situaciju na terenu i potrebu za hitnom košnjom.”

Vezano

Komentari su zatvoreni.