Subotnji buvljak Zaklade „Volim Križevce“ i novi susret stipendista – samo neke od aktivnosti obilježavanja Tjedna filantropije

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ organizira u subotu, 30. rujna 2023. godine 6. humanitarni buvljak Zaklade „Volim Križevce“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija mladima Križevaca u aktualnoj školskoj i nadolazećoj akademskoj godini 2023./2024. Građani će na buvljaku moći pronaći različite iskoristive i dobro očuvane stvari, kao što su knjige, stripovi, CD-ovi, DVD-ovi, gramofonske ploče, slike, igračke i slično. Pod već dobro poznatim sloganom “I stara stvar može naći novog vlasnika” iz Zaklade pozivaju sugrađanke i sugrađane da iskoriste još jednu priliku za podršku stipendiranju mladih Križevaca.

Zatim će se od 12:30 sati u sjedištu Zaklade u Kozmološkom centru Križevci, na Trgu svetog Florijana 16, održati 2. susret stipendista Zaklade „Volim Križevce“, neformalno druženje i prilika za informiranje stipendista i ambasadora Zaklade o križevačkoj zvjezdarnici, koju će predstaviti predstavnik Astronomskog društva Perzeidi te o radu Kozmološkog centra, o čemu će govoriti predstavnik križevačke udruge P.O.I.N.T. Stipendisti će također razmijeniti ideje o organiziranju dobrotvornog božićnog događaja za prikupljanje sredstava za stipendije.

Također, u sklopu kontinuirane inicijative „Malo srce Križevaca“, volonteri Zaklade „Volim Križevce“ uz pomoć donatora pripremaju rođendanske i druge prigodne poklone za djecu u potrebi. Na svaki najavljeni rođendan naši donatori brzo i spremno reagiraju, pomno biraju darove, ispunjavaju želje, raspituju se za potrebe. Ove smo godine do sada prikupili 105 poklona, kojima smo razveselili 45 djece. Imamo još rođendana u zadnjem tromjesečju, a planiramo i božićnu akciju pa pozivamo sve koji žele, da nam se priključe u Facebook grupi „Malo srce Križevaca“!

Sve su to aktivnosti u sklopu ovogodišnjeg Tjedna filantropije te obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva, kojim Zaklada „Volim Križevce“ želi građanima i javnosti približiti svoje aktivnosti te značaj koji filantropija i solidarnost imaju za razvoj lokalne zajednice. Europski dan filantropije i zakladništva službeno je 1. listopada, a ove godine po osmi se put uključila i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatorica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 41 članicu, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.