Nove autobusne linije za radnike na području županije

Za sve radnike koji putuju na posao na području županije, Koprivničko-križevačka županija uvodi novost u javnom linijskom prijevozu u cestovnom prometu. Tako će od 1. listopada autobusi voziti po novom voznom redu koji je prilagođen radnom vremenu kako bi se postigla bolja mobilnost radnika koji, unutar županije, putuju iz mjesta stanovanja u drugu općinu ili grad na posao. Vozni red je, priopćila je Županija, posložen tako da polazak sa stanice koja je najbliže radnom mjestu bude najkasnije u 6:50, a povratak u mjesto stanovanja poslije 15 sati. Osnovni smjerovi koji će pokrivati navedene izmjene su:

Koprivnica – Đurđevac i Đurđevac – Koprivnica

Križevci – Koprivnica i Koprivnica – Križevci

Na navedenim smjerovima autobusi će stajati na svim stajalištima, a točna vremena polazaka su definirana izmjenama voznih redova, koje na snagu stupaju 1. listopada.

Izmjene su u skladu sa Strategijom prometnog razvoja Republike Hrvatske u kojoj je strateško planiranje temelj razvoja prometnog sektora i definirano je kao sredstvo u službi viših ciljeva gospodarske i socijalne politike.
Ovim izmjenama u smislu strateškog planiranja želimo zadovoljiti potrebe stanovnika županije u smislu mobilnosti te u isto vrijeme iskoristiti postojeći sustav javno linijskog prijevoza u cestovnom prometu kao učinkovito i značajno sredstvo za promicanje gospodarskog razvoja, društvene i teritorijalne kohezije, koje garantira najveću korist u službi društva“, poručuju iz Županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.