Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1431

Perzeidi promatraju Sunce u posjetu kod kolega u Zvjezdanom selu Mosor u kolovozu 2023. u okviru projekta SPARK (foto R.Matić)
Perzeidi promatraju Sunce u posjetu kod kolega u Zvjezdanom selu Mosor u kolovozu 2023. u okviru projekta SPARK (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo treći nastavak snimke završne konferencije projekta SPARK 29. kolovoza. Slušamo izlaganja predstavnika partnera u projektu.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Billy i divovska pustolovina Jamieja Olivera i Monice Armino, na odjelu za mlade Maluhia sretni grad Mabel Katz, na odjelu beletristike Za vukovima: Romaneto o vukovima, ljudima i prikazama Antonína Bajaje, a na stručno-znanstvenom odjelu Informacija u teoriji Borisa Bosančića.

Na današnji datum rođeni su Lajos Kossuth, Emil Zatopek, Josip Pupačić i Lesley Lawson Twiggy, Novi Zeland je postao prva država na svijetu koja je dala pravo glasa svim ženama, odigrala se bitka kod Megida, Winston Churchill izložio je ideju o Sjedinjenim Državama Europe, Scott Falhman prvi je predložio upotrebu znakova 🙂 i 🙁 za izražavanje osjećaja u pismenoj komunikaciji, otkriven je Ötzi… Umrli su Vlatko Pavletić i Gaspard-Gustave de Coriolis.

U Vijestima Krugova govorimo o projektu e-Kultura – Digitalizacija kulturne baštine, o izložbi čipke u Lepoglavi, o Muzeju iluzija u Las Vegasu, te o arheološkom nalazu u Ohridskom jezeru. Najavljujemo neka događanja u kulturi ovaj tjedan u Križevcima.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događaje s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo istraživanje jednog egzoplaneta i mogućnost postojanja vrlo dalekog planeta u Sunčevom sustavu.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Richarda Burmera, Henri-Jacquesa de Croesa, iz filma Butch Cassidy and Sundance Kid, Nikosa Skalkottasa, Damira Urbana, te grupa Pink Floyd (s Candy Dulfer) i Zana.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1431 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 19. rujna od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.